Akıllı TelefonAndroidGenelGoogleGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Google Pixel 6 Kamerası ile Çok Konuşulacak!

Google’ın merakla beklenen yeni telefonu Google Pixel 6 hakkında bilgiler gelmeye başladı. Google bu sefer kamera işi başaracak.

İnternet ve teknoloji devi Google, Apple’a telefon işinde rakip olmak için Pixel serisi ile karşımıza çıkmıştı. Ancak Pixel modellerinin satmamasından sonra amiral gemisi segmentinden orta segmente odaklanan Google, geçtiğimiz yılın Pixel 5 modeli ile biraz başarılı olabilmişti. Şimdilerde ise Google Pixel 6 ile internet devinin büyük bir geri dönüş yapacağı söyleniyor.

Tasarımsal açıdan hiçbir telefona benzemeyeceği söylenen Pixel 6’nın donanım ve kamera tarafında yine farkını ortaya koyması bekleniyor. Bu zamana kadar yeni modellerde Google’ın tasarlayacağı yonga setinin kullanılacağı söyleniyordu. Bu yüzden yeni telefonun Snapdragon 8 serisi mi yoksa 7 serisi ayarında mı bir performans sunacağı henüz bilinmiyor.

Bugün gelen sızıntılar ise telefonun kamerasını gün yüzüne çıkardı. Sızıntılara göre; Pixel 6’da üçlü arka kamera yer alacak. Bu sensörlerden ilki ana lens olacakken, diğeri periskop lens olarak konumlandırılacak. Ayrıca bu sensörlerde Spektral/Titreşim Sensörünün de yer alacağı söyleniyor. Ancak bunun ne işe yarayacağı bilinmiyor.

Jon Prosser’in görüntülerine göre, Pixel 6 serisi kamera, soldan sağa doğru uzanan ve yatay olarak hizalanan daha geniş bir modüle yerleştirilecek. Bu model önceki modellerdeki kare şekilli tasarımdan farklı olacak. Ekran altı parmak izi okuyucusu ile gelecek olan telefonda düşük bir ihtimal de olsa ekran altı kameranın yer alacağı söyleniyor.

Ekim ayında tanıtılıp satışa sunulacak olan yeni model bakalım söylendiği gibi Google’ı tekrardan eski günlerine döndürüp iPhone katili olacak mı?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu