Akıllı TelefonGenelInstagram

Instagram Navigasyon Güncellemesi Ana Ekranı Değiştiriyor

Instagram, şubat ayı sonunda ana ekranın düzenlenmesine ilişkin bir navigasyon güncellemesi yayınlayacak. Detaylara bakalım…

Instagram Başkanı Adam Mosseri tarafından yapılan duyuruya göre, şubat ayında uygulamanın düzeninde ve ekrandaki işlev düğmelerinin hizalanmasında bazı önemli değişimler sunan bir Navigasyon güncellemesi yayınlanacak. Moserri, güncellemenin insanların keyif aldıkları şeyler aracılığıyla eğlenmelerini ve başkalarıyla bağlantı kurmalarını kolaylaştıracağını belirtti. 

Instagram Navigasyon Güncellemesi Şubat Sonunda

Güncelleme, ana ekrandaki navigasyon kısmında önemli bir değişim getirecek. Uygulamanın alt kısmındaki gezinti çubuğunda artık ortada içerik oluşturmak için bir kısayol ve sağda Reels yer alacak.Şirket, Instagram Shop sekmesinin de geri çekileceğini ve mağazanızı Instagram’da kurup işletebileceğinizi ekledi.

Instagram‘daki yeni navigasyon sekmeleri şubat ayında kullanıma sunulacak. Yeni güncelleme en çok kullanıcıların arkadaşları ve ilgi alanları ile paylaşımda bulunmalarını ve etkileşimde bulunmalarını kolaylaştıracak.

Yaklaşan yeniden tasarım, elbette tüm kullanıcıların şikayetlerini ele almayacak. Düğmeleri hareket ettirmek, beslemenin kendisinin değişeceği anlamına gelmiyor, ancak en azından daha önce olduğu gibi sadece fotoğraflarını göndermek isteyen kullanıcılar için daha basit bir deneyim sunacak. Ayrıca, “Oluştur” düğmesini yeniden öncelikli hale getirerek, kullanıcıların bu yönde daha fazla paylaşım yapmaları teşvik edilmiş görünüyor.

Instagram ayrıca Mağaza sekmesinin ekrandan kaldırılacağını, ancak özelliğin uygulamanın bir parçası olmaya devam edeceğini söylüyor.

“Bu değişikliğin bir parçası olarak Instagram Mağaza sekmesi kaldırılacak. Akış, hikayeler, makaralar, reklamlar ve daha fazlasıyla insanlar ve işletmeler için en fazla değeri sağlayan alışveriş deneyimlerine yatırım yapmaya devam ederken, mağazanızı Instagram’da kurup işletmeye devam edebileceksiniz.”

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu