Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung Exynos Yongaları Ne Olacak?

Güney Koreli firma hakkında çıkan iddialara yanıt verdi. Samsung Exynos yonga setlerinin geleceği de bu açıklama ile belli oldu.

Samsung’un 2023 ve 2024 yılında tanıtacağı amiral gemisi telefonları için Exynos gücünden vazgeçebileceğine dair raporlar uzun süredir ortada dolaşıyordu. Bugün bu iddialara cevap geldi. Güney Koreli firma Samsung Exynos yonga seti operasyonunu durduracağı yönündeki iddiaları yalanladı. Korean Mail Economic Daily’ye göre şirket, Q2 2022 konferans görüşmesi sırasında Exynos işini yürütmeyi bırakacağını hiç de doğru değil iddiasında bulundu.

Samsung, 2022’nin ikinci çeyrek sonuçlarını yayınladıktan sonra bu iddiaları yalanladı. Ayrıca şirketin bunun yerine yaklaşmakta olan mobil Exynos işlemcisinin rekabet gücünü artırmaya odaklandığını ekledi. Önemli müşterilerin pazar payını artırmak için diğer fikri mülkiyet işletmeleriyle işbirliği yapmaya ve erken ürün geliştirmeye başlamaya devam edecek gibi görünüyor.

Raporlara göre Samsung, bu kritik çalışmaya odaklanmak için 2023 ve 2024’te yeni bir Exynos amiral gemisi CPU’nun piyasaya sürülmesini ertelemeye karar verdi. Galaxy S23 sadece bir Snapdragon işlemciye sahip olacak. Bir sonraki üst düzey yonga setinin 2025’te ortaya çıkması bekleniyor.

Counterpoint Research’e göre, MediaTek 2015’in dördüncü çeyreğinde küresel AP pazarına %33 payla liderlik ederken, onu %30 pay ile Qualcomm ve %21 ile Apple izledi. Samsung’un Exynos’u ise sadece %4 pay alabildi.

Samsung Exynos

Samsung Electronics, ikinci çeyrekte DRAM ve NAND flaş sevkiyatlarının enflasyon ve ekonomik durgunluk nedeniyle tahminlerin altında kaldığını belirtti. Ayrıca firma yılın ikinci yarısında talep düşüşünün muhtemel olduğunu tahmin etti.

Samsung’un bu açıklamasına rağmen Galaxy S23 ailesinde Snapdragon 8 Gen 2’nin yoğunluklu olarak kullanılacağını belirtelim. Qualcomm cephesini Galaxy S22’de yakaladıkları yüzde 75’lik dominasyonu seneye daha da artırmak istiyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu