Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiYazılım

Bu yöntemleri kimse bilmiyor: İşte yavaşlayan bilgisayarlar için Microsoft’un önerdiği 3 etkili ayar!

Windows yüklü bilgisayarlar zamanla yavaşlayabiliyor.. İşte Microsoft’un önerdiği birbirinden etkili 3 ayar.

Günlük kullanımda akıllı telefonlar gibi bilgisayarlarımızda sık sık donma ve kasma sorunlarıyla karşı karşıya gelebilir.

Özellikle her büyük güncellemelerin beraberinde yeni özelliklerle geldiğini varsayarsak, düşük donanımlı bilgisayarların donma sorunu daha da artmaktadır.  Ancak Microsoft’un bu konuda kullanıcılara sunduğu bazı ayarlar var. İşte onlardan en etkili olanları…

Yavaşlayan Windows bilgisayarı hızlandırma yolları

-Bellek Bütünlüğü’nü devre dışı bırakın

Yapmanız gereken ilk işlem Bellek Bütünlüğü’nü devre dışı bırakmak. Çekirdek izolasyonu olarak da adlandırılan bu özellik, genellikle kötü amaçlı kodlara karşı koruma sağlıyor. Ancak sistemi de arka planda bir hayli yoruyor. Bu özelliği kapatmak için Güvenlik-Cihaz Güvenliği ayarına gelin ve Bellek Bütünlüğü’nü devre dışı bırakın.

-Sanal Makine Platformunu devre dışı bırakın

  1. seçenek ise PMV, yani Windows Sanal Makine Platformu. Bilgisayarın farklı işletim sistemlerini çalıştırmak için geliştirilen bu özelliği devre dışı bırarak, donma sorunlarının önüne geçebilirsiniz.

Bunun için yapmanız gerekenler oldukça basit. Windows Özelliklerini Aç kısmına gidin, ardından Sanal Makine Platformu seçeneğini devre dışı bırakın. Bazı bilgisayarlarda bu özellik otomatik olarak devre dışı bırakılmış olabiliyor.

-Windows’ta disk belleği dosya boyutunu ayarlama

Üçüncü ve son seçenek ise başlıkta gördüğünüz gibi. Windows’ta toplam RAM miktarına ve depolama diskindeki alana bağlı olarak performansı optimize etmek için bu dosyanın boyutlarını ayarlayabilirsiniz. Ancak bunun için de disk belleği dosyası yönetiminin aktif olması gerekir. 

Bunu yapmak için de Windows arama çubuğuna Gelişmiş Sistem Ayarlarını Görüntüle yazın. Ardından ‘Performans’’ alanında ‘’Ayarlar’’ seçeneğine tıklayın. 

Şimdi ise Gelişmiş sekmesine gidin ve ‘Değiştir’ deyin. Burada ‘Tüm sürücüler için disk belleği dosyası boyutunu otomatik olarak yönet’’ seçeneğinin aktif olduğundan emin olun. Hepsi bu kadar.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu