Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Apple Çinli üretici BOE’den OLED panel tedarik edebilir!

ABD ile Çin arasındaki gerginlik sürerken, Apple kritik bir karar alma peşinde. Apple Çinli üretici BOE’den OLED panel tedarik edebilir!

Amerika Birleşik Devletleri ile Çin arasındaki ekonomik savaşın olduğu herkes tarafından biliniyor. Bu süreçte yıldızı parlayan Huawei günah keçisi seçilmiş ve Android lisansı iptal edilmişti. Amerika menşeli firmaların üretim hattını Çin’den ülkesine kaydırmak isteyen Donald Trump‘ı pek dinleyen firma yok gibi görünüyor. Hatta dinlemedikleri gibi ABD’nin en büyük firmalarından olan Apple tam tersi bir politika izleme yönünde ilk adımı atmış olabilir.

Bildiğiniz gibi iPhone X modeli ile Apple geç de olsa OLED panel kullanımına başlamıştı. Daha sonra gelen tepe seviye iPhone’larda artık OLED’i bir standart haline getiren Apple, bu panelleri Samsung veya LG’den tedarik ediyordu.

Çinli panel üreticisi olan BOE, 2017 yılında AMOLED panel üretimi için Apple’ın kapısını çalmıştı. Ancak BOE’nin panelleri Apple’ın istediği seviyede olmadığı için bu teklif red edilmişti.

Bugün gelen bilgilere göre; BOE firması panellerindeki standartı iyileştirmiş durumda. Apple ile işbirliği yapabilmek için kolları sıvayan Çinli teknoloji üreticisi BOE’nin bu yıl içerisinde Apple’ın kapısını bir kez daha çalacağı söyleniyor.

iPhone 12

Aktarılan bilgiler arasında BOE’nin panel üretimine yatırımlarını arttırdığı, bunun da kapalı kapılar arkasında Apple ile çoktan anlaşmaya varıldığının sinyallerinin olabileceği de yer alıyor.

Amerika ile Çin böylesine gereksiz bir rekabet içerisindeyken Apple’ın Çinli üretici ile sıkışması oldukça ilginç olacak. 2021 yılında tanıtılacak olan iPhone ve Apple Watch modellerinde bakalım Çinli BOE’nin panellerine yer verilecek mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu