Güncel Teknoloji HaberleriHarmonyOSHuawei

HarmonyOS Next Çok Yakın Zamanda Piyasaya Sürülebilir

Huawei'nin HarmonyOS Next sürümü yakın zamanda piyasaya sürülebilir. Bu sürüm bildiğiniz üzere Android'den tamamen kopacak.

Huawei’nin Haziran ayındaki geliştirici konferansının, şirketin kendi geliştirdiği işletim sistemi için önemli bir kilometre taşı olan HarmonyOS NEXT sürümünün Beta lansmanını getirmesi bekleniyor. Resmi ayrıntılar hala gizli olsa da, yakın zamanda yapılan bir sızıntı, Eylül ayında çeşitli cihaz kategorilerinde daha geniş bir kullanıma sunulacağını gösteriyor.

Kaynak Digital Chat Station, 2024’ün ikinci yarısında beklenen “amiral gemileri, katlanır amiral gemileri, orta sınıf telefonlar, tabletler ve akıllı saatler” uyumluluğuyla HarmonyOS NEXT’in Eylül ayında piyasaya sürülmesi için dahili planlar olduğunu iddia ediyor.

Sızıntıda adı geçen amiral gemisi, muhtemelen önceki raporlara göre Eylül başında piyasaya sürülmesi beklenen yaklaşan Huawei Mate 70 serisine atıfta bulunuyor.

Teknik olarak HarmonyOS NEXT ile Huawei, Android’den tamamen kopuyor. Geleneksel Android Açık Kaynak Projesi (AOSP) kod tabanını tamamen ortadan kaldırır ve tamamen Huawei’nin kendi geliştirdiği çekirdeğine ve sistem uygulamalarına güvenir, bu da onu Android uygulamalarıyla uyumsuz hale getirir.

Bu değişime rağmen Huawei, binlerce şirket ve kurumu HarmonyOS NEXT için yerel uygulamalar geliştirmeye ikna etmeyi başardı. Şirket, yeni işletim sistemi için halihazırda 4.000’den fazla yerel uygulamanın geliştirildiğini ve daha fazlasının da yolda olduğunu duyurdu. Bu uygulamalar navigasyon, haberler, finans ve oyunlar gibi çeşitli kategorileri kapsar.

Huawei’nin resmi hedefi, 2024 yılı sonuna kadar 5.000 yerel uygulamaya sahip olmak ve uzun vadede ise 500.000’e ulaşmaktır. Bu geçişin başarısı büyük ölçüde uygulama geliştiricisinin benimsemesine ve yeni uygulama ekosistemindeki kullanıcı deneyimine bağlı olacaktır.

Eylül lansman zaman dilimi, Huawei için iddialı bir kullanıma sunma planı öneriyor. Yeni HarmonyOS’un mobil işletim sistemi pazarında geçerli bir alternatif olarak kendini kanıtlayıp kanıtlayamayacağı henüz bilinmiyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu