Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerOyun HaberleriOyun KonsoluTeknolojiXbox

Xbox Stream Box Oyuncuları Sevindirecek!

Xbox’ın yeni konsolu Xbox Stream Box ortaya çıktı. xCloud için geliştirilecek olan bu konsolun uygun fiyatla geleceği söyleniyor.

Microsoft cephesi yeni nesil konsol savaşına sert bir başlangıç yapmıştı. Xbox Series X ve daha uygun fiyatlı 1080P oyuncular için geliştirilen Series S ile karşımıza çıkan Microsoft, şimdi de Xbox Stream Box adı verilen konsolu üzerine çalışmalarına başlamış. Bildiğiniz gibi Xbox’ta xCloud adı verilen bulut tabanlı oyun servisi yaygınlaşmaya başladı. Microsoft da bulut tabanlı oyun servisi için yeni konsolunu çok yakında tanıtabilir.

Twitter’da @PostUp_bbb isimli kullanıcının sızdırdığı bilgilere göre; konsolun sol üst bölümünde Xbox logosu yer alacak. Bu tuş açma kapama işlemini gerçekleştirecek. Ön tarafta ise bir adet USB-A bağlantısı yer alacak. Arka bölüme geçtiğimizde ise bizleri ethernet bağlantısı, USB-C ve HDMI girişi karşılayacak.

64 mm x 89 mm boyutlarında olacağı söylenen bu konsola Xbox kontrolcüsünün yanı sıra klavye ve mouse da bağlanabilecek. HBO, Netflix ve Disney+ gibi platformları da destekleyecek olan bu konsolda farklı bir arayüzün kullanılması bekleniyor. xCloud için geliştirileceğinden bu konsola oyun yüklemek mümkün olmayacak. Yani bu konsol sadece internet üzerinden stream yaparak oyun oynamaya yarayacak.

Xbox’ın bu modelinde donanıma fazla ağırlık vermeyeceği için fiyatı da sudan ucuz bir seviyede tutması bekleniyor. 49 dolar veya 99 dolar fiyat bantlarını tercih edecek olan Microsoft’un, Stream kutusunu bu yıl içerisinde tanıtacağı söyleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu