Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerVivo

Vivo iQOO 5G: Karşınızda dünyanın en hızlı şarj olan telefonu

Vivo, Şangay’da devam eden MWC 2019 etkinliğinde 120w hızlı şarj teknolojisini duyurdu. Şirket aynı zamanda bu hızlı şarj desteğine sahip ilk telefonun Vivo iQOO 5G olacağını onayladı.

Oppo’nun ardından BBK Electronics’in bir başka markası olan Vivo da deyim yerindeyse etkinlikte gövde gösterisi gerçekleştirdi. Etkinliğin en çok merak edilen tanıtımı kuşkusuz 120W neredeyse ışık hızında hızlı şarj teknolojisi oldu.

“Kardeş sitelerimiz SamsungBurada.Net,  HuaweiBu rada.Net ve OppoBurada.Net adreslerine de girmenizi sizden rica ediyoruz…”

Vivo iQOO 5G ışık hızında şarj olacak

120W ultra yüksek güçte hızlı şarj (20V / 6A) teknolojisi Vivo’nun açıklamasına göre 4.000 mAh büyüklüğündeki bir pili sadece 13 dakika tamamen şarj edebiliyor. Pili % 0’dan% 50’ye kadar şarj etmek ise sadece 5 dakikamızı alıyor.

120W Super Flash şarj teknolojisi,  çift koruma sağlamak için iki seviyeli koruma IC’si kullanıyor. Aynı zamanda, batarya, güç algılama ve koruma için daha küçük dirençli BMS güç ölçer çipini bulunduruyor.

Vivo, 120W ultra hızlı şarj teknolojisinin ilk olarak üçüncü çeyrekte çıkış yapacak iQOO 5G modelinde kullanılacağının bilgisini verdi. Daha önce tanıtılan iQOO modelini baz alacak telefonda Snapdragon X50 haliyle 5G desteği mevcut olacak. Vivo’nun telefonda bellek artırımında da bulunmasını bekliyoruz.

Bununla birlikte, 120 W hızlı şarj desteğine sahip adaptörün telefonun kutu içeriğinde mi yer alacağı ya da  ayrı olarak mı satın alınacağı henüz net değil. 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu