Popüler

İlk 3D Ayrıntılı Dünya Modeli Oluşturuldu!

Bir Japon üniversitesi öğrencisi ile CG/VFX sanatçısı Unreal Engine 5'i kullanarak ilk 3D dünya modeli oluşturmayı başardı.

Google’ın bir zamanlara damgasını vuran tüm Dünya’nın uydularından çekilmiş değişik çözünürlükteki fotoğrafların görüldüğü yazılımı olan Google Earth’ın tahtı sallanıyor. Japon bir üniversitesi öğrencisi ve yarı zamanlı CG/VFX sanatçısı tarafından geliştirilen ilk dünya 3D modeli Unreal Engine 5 oyun motoru kullanarak oluşturuldu.

Unreal Engine 5 Sadece Oyunlar İçin Kullanılmadığını Gösterdi

Video oyunları, sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik, simülasyon ve diğer görsel uygulamalar için kullanılan bir oyun motoru Unreal Engine 5 artık sadece oyunlarda değil yaşadığımız dünyadaki gerçeklikleri artırmak için kullanılıyor.

Google ve Cesium firmaları tarafından geliştirilen ve tüm gezegenimizin kesintisiz 3 boyutlu ızgara modelini sunan yeni bir coğrafi veri aracı olan Unreal Engine 5 ve Fotogerçekçi 3D modelleri ile oluşturulan bu projede ilk 3D ayrıntılı dünya modeli yapıldı.

FloorYUKA adlı Japon üniversite öğrencisi kendi araştırması için kullanmayı planladığı bu projede, kurumların ilgisini çektiğini söylüyor.

Firmaların yoğun ilgisine talep olabilecek bu proje ile birkaç gün önce Nils Bakker, Fotogerçekçi 3D Döşemeler ve Unreal Engine 5 teknolojilerinin kullandığı bu yapımı inceledi. Sonuçları da bir kağıt uçakla gösteren etkileyici bir prototip sergiledi. Videoya göz atılırsa bir kağıt uçakla oturduğumuz yerden dünyanın başka bir yerini adım adım gezmek oldukça keyif verici duruyor.

3D modelleme teknolojisinin geldiği noktaya bakarsak ilerleme heyecan verici duruyor. İlerleyen yıllarda bizi çok farklı şeylerin beklediği aşikar. Heyecanla bekliyoruz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu