Akıllı TelefonAndroidGenelGoogleGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Google Camera 7.4 yayınlandı! Hemde birçok yenilik ile birlikte!

Birçok Android kullanıcısının severek kullandığı Google Camera, 7.4 sürümü ile listelerde yerini aldı! Peki hangi yenilikleri karşımıza çıkardı?

Birçok Android kullanıcısının imrenerek baktığı Google Camera, her yeni sürümde biraz daha gelişiyor. Özellikle Xiaomi ve Samsung kullanıcılarının fazlasıyla ilgi gösterdiği; ancak asıl olarak Google’ın Pixel serisi için oluşturduğu uygulama, çekim yetenekleriyle birlikte birçok kullanıcıyı kendine çekmeye başarıyor. Megapiksel değeri yüksek olan birçok yeni nesil telefona, üreticinin yapamadığı ufak dokunuşlar yapan bu Google Camera, çoğu açıdan cihazların stock kameralarından daha başarılı çekimler yapabiliyor. İşte böylesine sevilen ve cihaza farklı bir boyut kazandıran Google Camera, bir diğer deyişle “GCam“, 7.4 sürümüyle bir takım yeniliği de bizlere sunuyor.

Google Camera 7.4

Normalde sadece Google Pixel cihazlarına destek veren Google Camera, diğer cihazlara çeşitli işlemler sonucunda kurulabiliyor. Tabi şanslıysanız, cihazınız için portlanmış apk dosyalarını kurarak veya modlanmış GCam dosyalarını indirerek de uygulamayı cihazınızda kullanabilirsiniz; ancak en iyi performansı ROOT‘lu cihazınızda alacağınızı unutmayın. Her neyse, biz bu yazımızda kuruluma pek bulaşmadan, teknoloji devinin Google Camera 7.4 sürümü ile uygulamaya neler kazandırdığına bakacağız…

Google, kamera uygulamasının yeni sürümünde yakınlaştırma tarafında dikkat çekici bir geliştirme yaparak video esnasında 8x zoom olanağını Pixel serisi cihazlar için kullanıma sundu. Tabi bir de, cihazına farklı yollardan Google Camera 7.4 kuracak olan Android’cilere… Bu arada daha öncesinde Pixel 4 serisi cihazlar, 6x‘e kadar video içi zoom gerçekleştirebiliyordu. Bunun yanı sıra kullanımdaki az ama öz zorluklara çözüm bulan teknoloji devi, daha öncesinde ayarlar sekmesinde bulunan çözünürlük değiştirme sekmesi, kamera arayüzüne eklenerek daha rahat bir kullanıma olanak sağladı. Bu sayede kullanıcılar FHD ile 4K arasında daha kolay geçiş yapabildi.

<uses-library android:name="com.google.android.camera.experimental2020" android:required="false"/>
<uses-library android:name="com.google.android.camera.experimental2020_midyear" android:required="false"/>

Son olarak da XDA‘lı geliştiricilerin kodlarını incelediği yeni Google Camera sürümü, bir süredir beklenen cihazlara destek verecek olması sebebiyle de dikkat çekti. Öyle ki yeni sürüm, Pixel 4a ve Pixel 5 için bir kod dizisini karşımıza çıkarıyor. Bu da cihazların yakın tarihte tanıtılacağına işaret ediyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu