Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneKatlanabilir TelefonlarMobirollerTeknoloji

Apple yine tuhaf bir patent aldı! Papirüs kağıdı gibi telefon mu olur?

Bugün ortaya çıkan bir patent ile “abi ne oluyor” olduk. Apple patent tarafında yine oldukça agresif peki yeni patent bize ne sunuyor?

Tüm markaların patent çalışmalarını sizlerle paylaşıyoruz ve bugün de yeni bir patent başvurusu ortaya çıktı. Apple patent başvurusu sıralamasında en üstte olan üreticilerden birisi. Apple‘ın katlanabilir telefonlar üzerinde çalıştığını bir süredir sizlerle paylaşıyoruz ve bugün de bununla ilgili bir patent başvurusu ortaya çıktı.

Apple‘ın aldığı yeni patente göre katlanabilir ekran iki silindir şeklindeki panelin içine doğru yuvarlak papirüs kağıdı gibi katlanarak giriyor. Bu silindirlerin içinde pil ve anakartın olacağını da tahmin ediyoruz. Açıkçası bu patent oldukça önemli zira Apple bu tasarımdaki ilk patentini 2017 yılında yaptı ve demek ki 3 yıldır bu proje üzerinde çalışıyor ve bugün yeni bir patentin alınması gerektiğine de karar vermiş durumda.

Bu patentlerin ardı ardına alınması takdir edersiniz ki; bu projelerin gerçek olacağını ortaya koymuyor ama Apple‘ın bu tasarım üzerinde 3 yıldır çalıştığı da ortadaki gerçeklerden birisi.

Bildiğiniz üzere Samsung, Huawei ve Motorola esnek ekranlar konusunda ürünler ortaya koydu ve bugün bu noktada başarılı olan tek üretici de Samsung. Apple katlanabilir telefon pazarında bir yere gelmek istiyorsa büyük bir inovasyon ortaya koyabilmeli. Yoksa bu papirüs kağıdı tasarımı bize komik geldi…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu