Güncel Teknoloji HaberleriVideo İncelemeler

Kafeterya çalışanlarının maaşını kim ödeyecek?

Umuma Açık Istirahat ve Eğlence Yerlerini ikinci bir emre kadar kapatılması sonrasında buralarda çalışanlar ile Kafeterya çalışanlarının hakları ne olacak?

Son günlerde ülkemizde Koronavirüs ile ilgili oldukça önemli ve sert önlemler alınmaya başlandı. Bu çok gerekli ve doğru kararları sonuna kadar destekliyor ve tüm haberlerin TC Sağlık Bakanlığı’ndan alınması gerektiğini de şiddetle hatırlatıyoruz. Bu süreçte özellikle sosyal medya ve WhatsApp gruplarında dolaşan görsellere, ses kayıtlarına itibar etmemek gerekiyor. Bu önlemlerden birisi de dün İçişleri Bakanlığımız tarafından alındı ve Umuma Açık Istirahat ve Eğlence Yerlerini ikinci bir emre kadar kapatıldı. Peki bu mekanlarda çalışanlar ve Kafeterya çalışanlarının maaşı + sigorta primleri ne olacak?

Bu konuda bir video çekmeye karar verdik. İstanbul’da birçok mekanın önünde “Çalışanlarımızı Ücretli İzne Çıkardık” ibaresi firma sahipleri tarafından misafirlerine gösteriliyor ama bu sürecin ne kadar süreceği ile ilgili de kesin bir bilgi bulunmuyor. Yani iki ay sonra bu mekanların sahipleri aylık 2.340 TL asgari maaş alan bu kişilerin paralarını ödemezse o zaman ne olacak?

Bir de şöyle bir durum var. Birçok kişi maaş yanında aldıkları bahşişler ile geçiniyor. Bu da belli bir gelire alışan bu arkadaşlarımızı bu kardeşlerimizi zora sokacak bir durum diye düşünüyoruz. Videoda elimizden geldiğince durumu anlatmaya çalıştık. Siz de çevrenizdeki durumu bizlerle paylaşın. Bu zor günleri birlikte aşacağız…

Lütfen evden çıkmayın…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu