Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung ile iFixit Tamir Konusunda Ortak Çalışacak!

Güney Koreli teknoloji devi Samsung ile iFixit tamir konusunda ortak bir proje üzerinde çalışıyor. Kendin pişir kendin ye.

Samsung, Galaxy müşterilerinin kendi cihazlarını onarmak için parçalara, araçlara ve kılavuzlara erişmesini sağlayacak yeni bir kendi kendine onarım programını duyurdu. Program, Motorola ve Steam gibi üreticilerle benzer girişimlerde çalışan popüler onarım kılavuzları ve parça web sitesi iFixit ile yapılacak. Yedek parça konusunda ilk sırada Galaxy S20 ve S21 serisi telefonlar ve Galaxy Tab S7 Plus yer alıyor. Ancak Samsung’un şimdilik S22 ailesi bu onarıma dahil edilmedi. Samsung ile iFixit ekibi bu sayede herkesin telefonlarını kendisinin tamir etmesini sağlayacak.

iFixit CEO’su Kyle Wiens konu ile ilgili olarak; “Onarım kılavuzlarını ve DIY parça tekliflerini geliştirmek için Samsung ile birlikte çalışıyoruz . Yeni program, Apple’ın bir self servis programını duyurma konusundaki son fikrini ve Microsoft’un Surface araçlarını üretmek için iFixit ile çalışmasını takip ediyor.” ifadelerini kullandı.

Samsung’un basın açıklamasına göre, programdan yararlanan tüketiciler sezgisel, görsel, adım adım onarım kılavuzlarına ve gerekli araçlara erişebilecekler. Wiens, Galaxy S20 serisi kılavuzların zaten tamamlandığını ve iFixit’in aktif olarak S21 serisi ve Galaxy Tab S7 Plus için kılavuzlar yazmak için çalıştığını söylüyor.

Bataryayı Galaxy S20’den çıkarmak zor, bu yüzden muhtemelen yeni programa başlangıçta mevcut bir parça olarak dahil edilmiyor. Basın bülteninde pil değiştirme seçeneklerinden bahsedilmiyor. Ancak Wiens, Samsung ekran düzeneklerinin önceden yapıştırılmış pillere sahip olacağını söylüyor. Bu, Galaxy S20 ve S21 cihazlarının onarım sürecini basitleştirir. Çünkü bu modellerde pili gevşetmek için bol miktarda izopropil alkol ve çıkarmak için dikkatli, yorucu bir güç gerekiyor.

Galaxy S22 fiyatı

Piller bir yana, bu kendi kendini onarma programı, şirketin sürdürülebilirlik hedeflerine doğru attığı bir diğer adım olacak. Kendin pişir kendin ye diye adlandırabileceğimiz bu program kapsamında Galaxy modellerinizi evde kendiniz tamir edebileceksiniz. Bu tamir konusunda garanti kapsamının nasıl işleyeceği henüz açıklanmadı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu