Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobiroller

Huawei P50 ve P50 Pro Cephesinden Beklenen Haber Geldi

Huawei P50 ve P50Pro yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen haziran ayında tanıtılacak. Telefonlar hakkında bu defa sevindirici haber geldi.

Bir süredir haberlere konu olan Huawei P50 ve P50 Pro cephesinden nihayet sevindirici gelişmeler yaşanmaya başlandı. İşlemci başta olmak üzere diğer bileşenlerin tedariki noktasında yaşanan sıkıntılar nedeniyle tanıtım tarihi ertelenen amiral gemisi telefonlar, yaşanan son gelişmelere bakılırsa seri üretime başlıyor.

Huawei P50 ve P50 Pro Üretime başlıyor

Güvenilir bir kaynağın aktardıklarına göre P50 serisi için üretim süreci başlıyor. 17 Haziran tarihinde tanıtılması beklenen telefon serisinde ilk etapta P50 ve P50 Pro görücüye çıkacak. P50 Pro Plus için cephesinde ise haberler kötü. Telefonun gecikeceği iddia ediliyor. Hem zaten daha önceki bazı haberlerimizde P50 Pro Plus’ın seri üretime bile geçmeyeceği ya da tanıtılsa bile sınırlı sayıda olacağını ifade ettik.

Huawei P50 modeller seri üretime geçmek üzere, fakat Çinli teknoloji devinin tedarik noktasında hangi sıkıntıları ne derece aştığı hala belirsiz. HarmonyOS işletim sistemiyle çıkış yapacak serinin üretimdeki sıkıntılar nedeniyle Çin dışına çıkma ihtimalinin güç olduğu iddia ediliyor. Bu durumda P50 serisini pek çok ülkede satın almak imkansız hale gelecek. Bizim beklentimiz ise sınırlı sayıda dahi olsa P50 ve P50 Pro’nun dünya çapında satışa sunulacağı yönünde.

5nm üretim sürecine sahip Kirin 9000 işlemcisinden güç alacak telefonlardan P50’de 6.3 inç büyüklüğünde, P50 Pro’da ise 6.6 inç büyüklüğünde OLED ekranların yer alması bekleniyor. Sony’nin 1 / 1.18 inç büyüklüğünde 50 megapiksel IMX800 görüntü sensörünün eşlik edeceği telefonda toplam dört arka kamera yer alacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu