Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobiroller

Huawei P30 ve Mate 20 Serisi İçin Yeni Güncellemeler

Huawei, HarmonyOS ve Android güncellemelerine devam ediyor. Son olarak Huawei P30 ve Mate20 serisi için güncelleme yayınlandı.

Son dönemde akıllı telefon tanıtımlarından ziyade HarmonyOS işletim sistemine odaklanan Huawei eski yeni demeden birçok telefonu yeni işletim sistemine uyarlamaya çalışıyor. Son olarak Huawei P30 ve Mate 20 serisi modeller için HarmonyOS tarafında önemli gelişmeler yaşandı. Huawei tarafında güncelleme haberlerinde bundan sonraki süreçte alışılmışın dışına çıkmak durumundayız. Artık aylık güvenlik odaklı haberlerden ziyada HarmonyOS cephesindeki gelişmeleri aktarmaya çalışacağız.

Huawei P30 ve Mate 20 Serisi HarmonyOS’e Uyum Sağlıyor

Mate 20 serisinden başlayacak olursak; telefonlar için ikinci HarmonyOS 2 beta güncellemesi yayına alınmış durumda. İkinci güncelleme sistem performansını artırmak adına önemli iyileştirmeler içeriyor. Birçok hatanın da giderildiği beta 2’de ses performansında artış, Wi-Fi bağlantısında kararlılık ve iletişim uygulamasında optimizasyonlar öne çıkıyor.

HarmonyOS 2 güncellemesi

Huawei P30 serisine baktığımızda HarmonyOS kapalı beta testleri sürüyor. Kapalı beta, HarmonyOS’in şu an sınırlı sayıda kullanıcıda test edildiği anlamına geliyor. Her iki telefon için de HarmonyOS testleri sadece Çin’de sürmekte. P30 ve Mate 20 serisi kullanıcıların HarmonyOS 2.0 ile buluşması muhtemelen yıl sonunu bulacak. Tabii burada bahsettiğimiz küresel çaptaki son kullanıcılar.

Öte yandan Huawei, Android tarafında güvenlik odaklı güncellemeleri ikinci plana atmış durumda. P30 ve P30 Pro için son olarak Mart 2021 güvenlik düzeltmelerinin yer aldığı bir güncelleme dağıtıma sunuldu. Mate 20 ve Mate 20 Pro cephesinde de durum farksız görünmüyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu