Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiVivo

vivo OriginOS için geri sayım başladı

vivo’nun yeni arayüzü olan OriginOS için geri sayım başladı. Çinli firmanın yeni arayüzü ile fark yaratması bekleniyor. İşte detaylar.

Çin’in son aylarda yükselen yıldızı olan vivo, VDC 2020’den tam bir gün önce yani 18 Kasım’da yeni arayüzü olan OriginOS güncellemesinin tanıtımını yapacağını açıkladı. Geliştiricilere gönderilen davetiyelerde farklı renkli çemberler içerisinde şekiller yer alıyor. Bu şekillerin henüz anlamı bilinmese de, davetiyede Origin Studio ibaresinin yer alması dikkat çekiyor.

Daha öne gelen raporlar, OriginOS’in kullanıcı arayüzü açısından büyük değişiklikler ile geleceğini ve görünüş bakımından ise stok Android’e benzeyeceğini gösteriyordu. iQOO markası ile sıçrama yaşayan Vivo, bu yeni arayüzü için eski Apple tasarımcıları ile birlikte çalışacak. Bu yüzden yeni arayüzün iOS’e benzer bir şekilde sadece ve kullanışlı olmasını bekliyoruz.

Bu yılki vivo geliştirici konferansının teması “Her Şey Orijinal” olarak belirlendi. Şirket, sağlıklı bir hizmet ekosistemi oluşturmak, daha fazla geliştiriciyi bağlamak ve birlikte mükemmel bir platform oluşturmak için çabaladığını söylüyor.

Vivo’nun yeni arayüz güncellemesi hakkında henüz başka bir ayrıntı bilmiyoruz. Ancak şirketin resmi lansmandan önceki günlerde bazı özellikleri tanıtmasını bekliyoruz. Son olarak OriginOS’in, bu yıl içinde piyasaya sürülmesi beklenen Vivo X60’ta yer alacağının söylendiğini belirtelim.

OriginOS

Çinli firma, özgün bir tasarım ile gelmeyi başarabilirse EMUI 11 ve MIUI 12 arayüzlerine büyük ve dişli bir rakip olmayı başarabilir. Bakalım Türkiye pazarında da faaliyet gösteren vivo’nun yeni arayüzü bizlere neler sunacak?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu