Güncel Teknoloji HaberleriYapay Zeka

OpenAI’in Video Oluştuma Hizmeti Sora ile Başı Belada!

Yapay zeka devi OpenAI firmasının yeni yapay zeka video oluşturma hizmeti Sora, birçok AB ülkesinde inceleme altına alındı.

Yapay zeka teknolojisinin fitilini ateşleyen firma olarak görülen OpenAI, yeni yapay zeka video oluşturma hizmeti Sora ile sorunlar yaşıyor. Kişisel verileri işleyeceği yönündeki endişeler sebebiyle İtalya başta olmak üzere AB ülkeleri tarafından inceleme altına alındı. Daha önce de ChatGPT ile verilerin ihlal edildiğini düşünen İtalya’da Sora için ikinci kez dikkatini yapay zeka firmasına yönlendirdi. İtalyan düzenleyicileri, Sora adlı yeni AI hizmeti hakkında bilgi vermesi için 20 gün verildiğini söyledi.

OpenAI, Sora Yüzünden İnceleme Altına Alındı

Konuyla alakalı İtalyan düzenleyici şunları ifade etti:

“Sora hizmetinin Avrupa Birliği’nde ve özellikle İtalya’da kullanıcıların kişisel verilerinin işlenmesi üzerinde yaratabileceği olası etkiler göz önüne alındığında” bunun gerekli olduğunu belirterek, “yeni yapay zeka modelinin şu şekilde olup olmadığı” sorusunun da sorulduğunu ekledi: halihazırda kamuya açık olup olmadığı ve Avrupa Birliği’ndeki, özellikle İtalya’daki kullanıcılara sunulup sunulmayacağı.”

Sora, yalnızca metin talimatlarından bir video oluşturabilmenin yanı sıra, mevcut bir hareketsiz görüntüyü alıp ondan bir video oluşturabiliyor ve görüntünün içeriğini küçük ayrıntılara dikkat ederek canlandırabiliyor. Model ayrıca mevcut bir videoyu alıp genişletebiliyor veya eksik kareleri doldurabiliyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
Başa dön tuşu