Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Galaxy S22 için Şaşırtan ve Üzücü Karar!

Samsung’un yeni amiral gemisi serisi Galaxy S22 için kötü haber geldi. Telefonu fişek hızında şarj etmek isteyenler bu yıl çok üzülecek.

Akıllı telefon sektöründe bildiğiniz gibi hızlı şarj konusu artık aldı başını gitti. 120W’ların havada uçuştuğu bugünlerde Xiaomi ve OPPO gibi isimler bu sürece öncülük etmeyi başarmıştı. Ancak Samsung ve Apple bu gelişmeleri ikinci planda izliyordu. iPhone 13 serisinde bile 25W’ın üzerine çıkamayan Apple’dan sonra bir üzücü haber de Samsung cephesinden geldi. Samsung’un Ocak ayında tanıtacağı Galaxy S22 ailesi ultra hızlı şarj desteği ile gelmeyecek gibi görünüyor.

Galaxy S22 serisi 25W hızlı şarj ile gelecek

Samsung’un yeni canavarları bugün Çin’de 3C sertifikasını aldı. SM-S9080, SM-S9060 ve SM-S9010 model numaralarına sahip olan mahşerin üç atlısının 25W (9V, 2.77A) şarj desteği ile geleceği açıkça görünüyor. Peki, Samsung Android cephesindeki rakipleri gibi neden 66W veya 120W hızlı şarja geçiş yapmıyor?

Güney Koreli teknoloji devi şimdilik hızlı şarj teknolojilerinin çok güvenli olduğunu düşünmüyor. Bu yüzden firma 25W’lık hızlı şarj kullanarak bataryalarını korumaya ve ömrünü uzatmaya odaklanıyor. 25W hızlı şarj desteği 5.000 mAh kapasiteli bataryayı geceden gündüze çok rahat bir şekilde doldurabiliyor. Samsung hala insanların telefonları sadece gece şarja bıraktığını düşünerek böyle bir politika da izliyor olabilir.

Galaxy S22

Aslında Samsung ve Apple’ın izlemiş olduğu hızlı şarj politikası gayet mantıklı görünüyor. Günlük kullanımda 25W hızlı şarjın oldukça iş yaptığını söyleyebiliriz. Ancak tabii ki de acil durumlarda 120W hızlı şarj ile telefonu dakikalar içerisinde tam dolum yapmanın hazzı bir başka. Bakalım Samsung ve Apple bu yüksek hızlı şarj teknolojilerini ne zaman güvenli bulup geçiş yapacak? Bekleyip göreceğiz. Umarız bu süreç biraz hızlı gelişir..

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu