Akıllı SaatGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Galaxy Watch 5 Kimsede Olmayan Özellik ile Gelecek

Samsung’un yeni akıllı saati Galaxy Watch 5 için ortaya ilginç bir iddia atıldı. Bu saat vücut ısısını ölçebilecek. İşte detaylar.

Güney Koreli teknoloji üreticisi Samsung, bildiğiniz gibi geçen yıl Galaxy Watch 4’ü tanıtmıştı. Akıllı saat geçen ay bir güncelleme ile yeni özelliklere kavuştu. Şimdi Kore’den gelen yeni söylentiler, yaklaşmakta olan Galaxy Watch 5 modelinin vücut/cilt sıcaklığı izleme ile geleceğini söylüyor. Watch 4, iskelet kası kütlesi, bazal metabolizma hızı, vücut suyu ve vücut yağ yüzdesi için vücut kompozisyonu ölçümünü getirmişti. Sağlık konusunda Apple Watch’u aratmayan Samsung, bu başarısını önümüzdeki yıl taçlandıracak gibi görünüyor.

Rapora göre, cilt sıcaklığı tespiti, güneş ışığı ve egzersiz gibi dış faktörlerden etkilenebiliyor. Bu, Samsung ve Apple gibi şirketlerin şimdiye kadar bu özelliği geciktirmelerinin ana nedenidir. Samsung, bunun üstesinden gelmek ve vücut sıcaklığını mümkün olduğunca doğru bir şekilde ölçmek için yeni bir teknoloji üzerinde çalıştı. Şirket, bu özelliği Galaxy Buds’a da getirmeyi düşünüyor ve sıcaklığı ölçmek için kulak zarından kulakiçi kulaklıklara yayılan kızılötesi dalga boylarını kullanacağı söyleniyor.

Galaxy Watch 5

Vücut ısısı izleme özelliğine sahip Samsung Galaxy Watch 5’in Ağustos ayında piyasaya çıkması bekleniyor. Rapora göre, cilt sıcaklığı izleme özellikli Galaxy Buds prototipi hazır. Ancak çıkış tarihi henüz açıklanmadı. Muhtemelen yaz aylarında bu model bizlerle birlikte olacak. Fiyat açısından ise Samsung’un artan maliyetleri fiyatlara doğal olarak yansıtması bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu