AMDGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

AMD, Navi 24 ile Ekran Kartları için Bir İlke İmza Atacak

RDNA 2 tabanlı AMD Navi 24 grafik işlemcileri, çok beklenen giriş seviyesi AMD ekran kartları için yenilik getirecek. İşte detaylar.

Grafik devi AMD, son zamanlarda ekran kartı sektöründe büyük ivmelerini gerçekleştiriyor ve bunlardan yenisi Navi 24 grafik işlemcileri. Bu grafik işlemcimizin AMD’nin yeni giriş seviyesi ekran kartları olan AMD Radeon RX 6500 XT ve RX 6400 serilerinde kullanılacağı biliniyor. Ancak son gelişmeler, bu grafik işlemcinin çok yeni bir teknolojiyi bu giriş seviyesi modellere getireceğini ortaya koyuyor.

AMD, Navi 24 ile İlk 6nm Ekran Kartlarını Getirecek!

2022 yılının ilk çeyreğinde Intel, NVIDIA ve AMD’nin giriş seviyesi segmentinde kullanıcılar için yepyeni seçenekler ile rekabet etmesi bekleniyor. NVIDIA, bu segmentte Samsung’un 8nm teknolojisine dayalı olan Ampere grafik işlemci serisini kullanacak. AMD’nin bu konudaki silahı ise TSMC’nin 6nm teknolojisi olacak.

AMD’nin, RDNA 2 Navi 24 grafik işlemcilerinde bu 6nm teknolojisini kullanarak sektöre çok büyük yenilik gelmiş olacak. Bu işlemciye sahip olacak RX 6500 XT ve RX 6400, performans anlamında eski nesillere göre büyük gelişmeler getirecek. Daha verimli ve daha hızlı saat hızları sunacak olan kartlar, oyun deneyimlerini üst seviyeye çıkaracak. Isı sorunları da aynı şekilde çok azalacak.

AMD Navi 24

AMD’nin normalde bu iki giriş seviyesi ekran kartı için TSMC’nin 7nm sürecini kullanması bekleniyordu ancak şirketin rekabeti artırmak için 6nm’yi seçtiğini söyleyebiliriz. Intel de aynı şekilde Arc Alchemist ekran kartlarında bu 6nm teknolojisini kullanacak.

Yukarıda bahsettiğimiz iki AMD ekran kartının giriş seviyesi segmentte yer alarak 200-250$ fiyatın altında piyasaya sürüleceğini biliyoruz. Önümüzdeki aydaki CES 2022 etkinliğinde tanıtılması beklenen iki ekran kartının yeni gelişmeleri için takipte kalın.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu