GenelSamsung

Samsung Türkiye için Yeni Dönem Başladı! Yerel Fiyatlandırmadan Vazgeçilecek Mi?

Samsung Türkiye patronu değişti. Bir süredir görevini sürdüren Philip Choi, koltuğunu Jeff Jo'ya bıraktı. Peki neler değişecek?

Samsung Türkiye, ülkemizdeki faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Özellikle de akıllı telefonlardaki yerel fiyatlandırma politikalarıyla takdir toplayan şirket ülkemizde ciddi bir kullanıcı kitlesine sahip. Ancak Güney Koreli teknoloji devinin ülkemizdeki tutumu çok yakında değişebilir. Çünkü Samsung Türkiye’nin patronu değişti.

Samsung Türkiye Başkanı Jeff Jo Oldu

Bir süredir Samsung Türkiye Başkanı olarak görev yapan Philip Choi’nin görevinden ayrılmasının ardından uzun yıllardır şirket içerisinde pek çok pozisyonda görev yapan Jeff Jo bayrağı devraldı. İlk defa 1997 yılında Samsung Electronics’in Güney Kore’deki genel merkezinde Kurumsal İlişkiler departmanında kariyerine başlayan Joe, Tayland ve Avustralya gibi ülkelerin ardından son olarak Samsung Kanada’nın başındaydı.

jeff jo

Şimdi ise Jeff Jo, 11 Aralık 2023 itibariyle Samsung Türkiye Başkanı olarak çalışmalarına başladı. Asıl merak edilen ise bundan sonra ne olacağı. Bildiğiniz üzere Samsung’un ülkemizde yaptığı en kritik şeylerden biri yerel fiyatlandırma. Örneğin TeknoBurada Kurucusu Volkan Manav’ın kısa süre önce yaptığı bir paylaşıma göz atacak olursak, Yunanistan ile Türkiye’de satılan amiral gemisi modellerdeki fiyat farkını görebiliriz. Elbette ki bu başarı tesadüf değil ve yerel fiyatlandırmadan kaynaklanıyor.

 

Yönetimdeki değişiklik ilk bakışta çok bir anlam ifade etmese de yerel fiyatlandırma konusunda Samsung Türkiye Başkanı’nın kilit rol oynadığını varsaymak mümkün. Ne yazık ki yeni atanan Jeff Jo’nun bu konuda Philip Choi ile aynı fikirde olup olmayacağını zaman gösterecek. Jeff Jo’nun atamasıyla ilgili açıklaması ise şu şekilde:

“Bir teknoloji tutkunu olarak, 2024 yılını önemli bir dönüm noktası olarak görüyorum. Samsung olarak inovatif çözümlerimiz ve yapay zekâ entegre edilmiş ürünlerimiz ile sektördeki trendleri belirleyeceğimize inanıyoruz.  Yapay zekânın gündelik hayatımıza daha derinden entegre olmasıyla, akıllı cihaz ekosistem deneyimi köklü bir dönüşüm yaşayacak. Yapay zekâ, teknolojinin etkin kulllanımının yanı sıra özellikle çevresel sürdürülebilirliğe önemli katkılar sunan bir olgu. Bu açıdan bakıldığında, 2024 yılı yapay zekânın gündelik yaşantımızı dönüştürdüğü bir yıl olacak. Samsung olarak yapay zekâ özellikli ürünlerimiz ve SmartThings ekosistemimizle bu dönüşümün önemli bir parçasıyız. Ben de bu dönüşümü Türkiye’yle takip edeceğim için çok heyecanlıyım.”
https://www.teknoburada.net/samsung-hepsiburada-sepette-indirim/
Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu