Güncel Teknoloji HaberleriTeknoloji

Rajgauri Pawar: Dünyanın en zeki insanıyla tanışın

Daha önce IQ testi yaptınız mı bilmiyoruz, ancak bu testlerden 140 ve üzeri puanlar dahi ya da üstün zekalı kategorisine girmekte. IQ testlerinde bugüne kadar ki en yüksek puanı 160 puanla Albert Einstein ve Stephen Hawking aldı.  Şimdi yeni rekorun sahibi, testlerden 162 puan alan Hindistanlı Rajgauri Pawar oldu.

Rajgauri Pawar dahileri geride bıraktı

İngiltere’nin Cheshire idari bölgesinde, yapılan IQ testleri sonucu dünyanın en zeki insanının Hint asıllı 12 yaşındaki Pawar isimli kız çocuğu olduğu bildirildi. Kendi sınıf arkadaşlarının her zaman bir adım ötesinde olan Pawar’ın yeteneğini keşfeden hocası, onun dünyanın en saygını olan Mensa IQ testine girmesini istemiş.

 

Rajgauri Pawar
Rajgauri Pawar

Yapılan testlerde 162 puan alan Pawar, ünlü bilim insanları Stephen Hawking ve Albert Einstein’ı geride bıraktı. Pawar’ın Manchester Üniversitesi’nde bilim insanı olan babası Dr. Surajkumar Pawar sonuçlara ilişkin, “Kızım böyle bir sonuç elde eden en genç insan oldu” dedi.  Pawar’a yüksek IQ’lu kişilerin yer aldığı İngiliz Mensa Topluluğu’na üyelik teklifi yapıldığı bildirildi.

 

https://www.teknoburada.net/2017/05/09/lg-g5-fiyat-indirimi-ile-herkesi-sasirtti/

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu