Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerVivo

Vivo X90 Pro Rakiplerine Korku Salacak, İşte İlk Bilgiler

Vivo’nun bir sonraki amiral gemisi telefonu hakkında önemli bilgiler sızdırıldı. Vivo X90 Pro güçlü bir işlemci ve 1 inç kamera ile geliyor.

Vivo, bu yıl Nisan ayında Çin’de Vivo X80 serisi akıllı telefon serisini duyurdu. Serideki herhangi bir telefon ne yazık ki ülkemizde satışa sunulmadı. Bizler Vivo X80 serisini bekleyeduralım, Çin’deki kullanıcılar Vivo X90 Pro modelinin heyecanını yaşamaya başlıyor. Çinli kaynaklar amiral gemisi telefonun bazı önemli özelliğini gün yüzüne çıkardı.

Bunlarda biri zaten beklenen bir gelişme. Vivo X80 Pro’da olduğu gibi Android ekosistemindeki birçok amiral gemisi telefona Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisi güç verecek. Söz konusu işlemci, Qualcomm’un kasım ayında gerçekleştireceği etkinlikte tanıtılacak.

Vivo X80 Pro ve Vivo X70 Pro

Vivo X90 Pro, 1 inç Kamerayla Geliyor

X90 Pro’nun dikkat çeken bir diğer özelliği ise 1 inçlik kamera sensörü olacak. Xiaomi 12S Ultra ile başlayan 1 inç sensör modası 2023’te birçok üreticinin gündeminde olacak. Telefondaki kamera sensörünün Sony IMX989 olup olmadığı ise henüz bilinmiyor. Telefonda ayrıca periskop kamera kullanımı sürecek.

Pil ve şarj tarafında da kayda değer yükseltmeler söz konusu. Vivo X80 Pro’da bu defa 5.000 mAh büyüklüğünde bir pilin kullanılması bekleniyor. Hızlı şarj desteği ise 80 watt’tan 100 watt’a çıkarılacak.

Vivo X80 serisi için önümüzde daha uzun bir süre var. Fakat rekabetin iyice kızıştığı ve Vivo’nun serisi için bu defa nisan ayını bekleyemeyeceğini düşünüyoruz. Yeni gelişmeler yaşandıkça aktarmayı sürdüreceğiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu