Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerrealme

realme GT Türkiye Fiyatında Son Durum! Hala En Ucuz mu?

realme GT modelinin Türkiye fiyatında son duruma göz atıyoruz. Bakalım realme GT kendi kategorisinde hala en ucuz akıllı telefon mu?

Geçen yıl mart ayında tanıtılan realme GT, satışa sunulduğu tüm ülkelerde ses getiren telefonlardan biri oldu. Snapdragon 888 işlemcisinden güç alan realme GT’nin bu kadar ses getirmesinin başında güçlü donanım özellikleri, şık tasarımı ve tabii ki hesaplı fiyatı geliyor. Snapdragon 888 işlemcili en ucuz telefon olan realme GT ülkemize eylül ayından bu yana satışta. O dönem 7.999 TL fiyattan Türkiye’ye giriş yapan telefonun fiyatında son duruma göz atıyoruz. Bakalım realme GT 5G’nin Türkiye fiyatında herhangi bir düşüş ya da artıkş söz konusu mu?

Aralık ayı içerisinde döviz kurunun zirve yapması ile birlikte akıllı telefonlar fiyatları deyim yerindeyse uçtu gitti. realme GT’nin fiyatı 9.000 TL’nin üzerine çıktı. Dolar kurundaki bir miktar düşüşle birlikte şimdi fiyatlar makul düzeye geriliyor.

realme GT’nin fiyatında son duruma baktığımızda hala en düşük 8.000 TL seviyesinde olduğunu görüyoruz. Bu fiyat seviyesi realme GT’yi ülkemizdeki en ucuz Snapdragon 888 işlemcili telefon yapmayı sürdürüyor. Şimdi telefonun başlıca özelliklerini ve detaylı incelemesine göz atalım.

realme GT modelinde 6,43 inç büyüklüğünde Full HD + (2400 × 1080 piksel) çözünürlüğünde 120Hz AMOLED ekran yer alıyor. Gücünü Snapdragon 888’den alan telefonda bellek birimi 8GB RAM + 128GB şeklinde karşımıza çıkıyor.

Telefonun arkasında üç kamera yer alıyor. Ana kamerada 64 megapiksel Sony IMX682 sensör yer alırken, diğer iki kamera 8 megapiksel ultra geniş açılı ve 2 megapiksel makro kamera şeklinde. Telefonun ön kamerası ise 16 megapiksel çözünürlüğünde.

realme GT’de parmak izi tarayıcısı ekrana gömülü bir halde. Stereo hoparlörün de yer verildiği telefon içerisinde 65 watt hızlı şarj destekli 4.500 mAh büyüklüğünde pil taşıyor. Dilerseniz alt bölümde realme GT’nin detaylı incelemesini bulabilirsiniz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu