Güncel Teknoloji HaberleriMediaTekMobirollerTeknoloji

MediaTek Çip Üretiminde Durmak Bilmiyor, Kral Tahta Oturdu!

Tayvan menşeili çip devi MediaTek, bu yılın ikinci çeyreğinde çip üretiminde birinci oldu ve yeni teknolojiler geliştirecek. İşte detaylar.

Counterpoint Research, 5G temel bant yonga setlerini ve uygulamalarını kapsayan SoC pazarının raporunu yayınladı. Rapor bu yılın ikinci çeyreğini kapsıyor ve MediaTek hakkındaki başarı tahminlerimizin şimdiye kadar doğru olduğunu kanıtladı.

Tayvanlı şirket, 2021’nin birinci çeyreğinde %37 ve 2020’nin aynı çeyreğinde %28’den, bu pazarda %43’lük bir paya sahip olacak birinci oldu. Qualcomm %28 ile ikinci oldu. Apple ise %14 lük sabit bir pay ile üçüncü sırada.

Cupertino devini 4. sıradaki belki de şaşırtıcı bir üye izledi: Unisoc, payını yıllık bazda %5’e artırarak %9’a çıkardı ve böylece 2020’den beri 2. çeyreklerde Samsung’un işgal ettiği yeri aldı. Ancak Güney Koreli şirket, HiSilicon’a kıyasla daha iyi görünüyor.

Huawei’nin mobil yonga setine özel bölümü, 2020’nin ikinci çeyreğinde %16’lık bir paya sahipti; ancak son raporda %3’e düştü. MediaTek’in daha güzel sonuçları şu anda düşük ve orta seviye 5G akıllı telefon pazarına bağlı ancak 4G/LTE alanında da güzel işler çıkarıyor. Bununla birlikte Qualcomm, bir önceki yılki %29’a kıyasla %55’lik bir pay ile 5G ana bant sektörüne liderlik etti.

MediaTek SoC pazarında liderliğini sürdürürken yeni teknolojiler ve çipler geliştirmeyi ihmal etmiyor. Dimensity 2000 isimli yeni çipi çok yakında yeni telefonlarda kullanılacak. Heyecanla beklenen yeni Dimensity, MediaTek’i daha da ileriye taşıyacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu