Akıllı TelefonAsusGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobiroller

Cep Herkülü Asus Zenfone 8 Tüm Detaylarıyla Karşınızda!

Asus Zenfone 8 hakkında neredeyse bilinmeyen bir detay kalmadı. Önümüzdeki hafta tanıtılacak kompakt amiral gemi telefona göz atıyoruz.

Snapdragon 888 işlemcisinden güç alacak en küçük akıllı telefon için hazır mısınız? 12 Mayıs tarihinde resmiyet kazanacak Asus Zenfone 8 artık tüm detaylarıyla biliniyor. Geçtiğimiz gün tasarım detaylarını gösteren bazı görseller eşliğinde karşımıza çıkan telefonun tüm teknik özellikleri güvenilir bir kaynak tarafından yayınlandı. Şimdi lafı fazla uzatmadan Cep Herkülü telefonun tüm teknik detaylarına göz atalım.

Asus Zenfone 8 Başlıca Özellikleri

Öncelikle mini eklentisinin kaldırıldığı ve telefonun sadece Zenfone 8 ismiyle piyasaya sunulacağını belirtelim. Telefonda beklendiği gibi 5.9 inç büyüklüğünde Full HD + çözünürlüğünde 120Hz tarama hızına sahip bir ekran yer alacak. Samsung üretimi olan bu E4 AMOLED ekran aynı zamanda Gorilla Glass Victus ile dirençli hale getiriliyor.

Ekrana gömülü parmak izi tarayıcısının yer aldığı Zenfone 8’e beklendiği gibi Snapdragon 888 işlemcisi güç veriyor. 16GB’a kadar RAM’in yer verileceği telefonda dahili depolama biriminde 256GB’a (UFS 3.1) çıkılacak.

Telefonda ana kamera 64 megapiksel çözünürlüğünde Sony IMX686 sensör görünüyor. Buna 12 megapiksel geniş açılı sensör eşlik edecek ki, bu kamera aynı zamanda makro çekimlerde de kullanılabilecek. Kamerada ilginç bir şekilde OIS desteği yok. 8K video kaydı desteği ise yer alacak. Ön tarafta ekran üzerine yerleştirilen kamera da 12 megapiksel çözünürlüğünde olacak.

Zenfone 8’in başlıca özellikleri arasında stereo hoparlör, Bluetooth 5.2 ve Wi-Fi 6, 3 mikron, 30 watt hızlı şarjlı 4.000 mAh pil ve Android 11 yer alıyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu