Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobil UygulamalarTeknoloji

WhatsApp Android desteği hangi tarihe kadar sürecek?

WhatsApp bir taraftan yeni özelliklerle uygulama kullanım deneyimini artırırken, diğer taraftan Android, iOS, BlackBerry OS ve Noia S40/s60 işlemci sistemlerinin eski sürümlerine ilişkin destek açıklamalarında bulunuyor. Şirket son olarak blog sayfasını güncelleyerek Android 2.3 Gingerbread sürümüne olan desteği uzattığını açıkladı. WhatsApp Android 2.3 desteği hangi tarihe kadar sürecek?

WhatsApp Android 2.3 desteği 2020 yılına kadar

WhatsApp’tan yapılan açıklamaya göre Android 2.3.7 ve daha alt bir sürümü kullananlar için WhatsApp desteği 1 Şubat 2020 yılına kadar uzatıldığı açıklandı. Uygulama her ne kadar yaklaşık 3 yıl daha desteğini sürdürecek olsa da, bu süre zarfında herhangi bir geliştirme çalışması yapılmayacak, zira yapılacak geliştirme çalışmaları uygulamanın kararlı çalışmasını etkileyebilir.

WhatsApp Android
WhatsApp Android

Halihazırda tüm Android cihazların %0.8’lik dilimi Android 2.3 Gingerbread sürümünü çalıştırıyor. Milyarlarca Android kullanıcısının olduğu göz önüne alındığında söz konusu sürümü çalıştıran hala hatırı sayılır bir kullanıcı kitlesinin olduğu görülüyor.

WhatsApp geçen yıl iOS 6 ve Android 2.2 gibi bazı eski mobil işletim sistemlerini artık desteklemeyeceğini bildirmişti. WhatsApp, Nokia S40 ve BlackBerry OS (BlackBerry 10 da dahil olmak üzere) sürümlerini ise sırasıyla 31 Aralık 2018 ve 31 Aralık 2017 yıllarına kadar desteklemeye devam edecek.

Galaxy S8 OnePlus 5 ve HTC U11 hız testinde kapıştı

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu