Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

Xiaomi 12 Bu Tasarımla Gelirse Yer Yerinden Oynar

Xiaomi’nin geçmiş tarihli yeni bir patent başvurusu ortaya çıktı. Burada telefonun Xiaomi 12 olabileceği yönünde iddialar var. İşte tasarımı..

Xiaomi’nin bir sonraki üst segment telefonu Xiaomi 12, 2021 bitmeden tanıtılmış olacak. Akıllı telefonun nasıl bir görünüme sahip olacağı hala netlik kazanmadı. Teknik özellikler tarafında ise birçok detay belli olmuş durumda.

LetsGoDigital sitenin ortaya çıkardığı bir patent başvurusunda daha önce karşılaşmadığımız görünüme sahip bir Xiaomi akıllı telefon ile karşılaştık. Bu görüntünün Xiaomi 12’ye ait olabileceği yönünde bazı iddialar ise hemen ortaya atıldı.

Telefona önden bakıldığında yuvarlatılmış köşeler, kavisli ekran ve sol üst köşeye yerleştirilen kamera dikkat çekiyor. Bu haliyle Mi 10 ve Mi 11 serisine benzeyen telefonda asıl dikkat çeken nokta yan taraflarda herhangi bir fiziksel butonun yer almaması. Xiaomi’nin bunlar için sanal butonlar kullanacağını tahmin ediyoruz.

Arkadan bakıldığında ise daha önce görmediğimiz bir kamera dizaynı bizleri karşılıyor. Üçlü kamera ve LED flaş oval bir alan üzerinde alt alta diziliyor. En alttaki sensör etkili yakınlaştırma için periskop kamera olacak.

Peki Xiaomi’nin aralık ayında tanıtılması beklenen telefonu böyle bir görüme sahip olabilir mi? Tabii ki olabilir, fakat yakın zamanlı bir başka raporda Xiaomi 12’nin Xiaomi Civi’ye benzeyeceği yönünde de görüş aktarıldı. Ayrıca Xiaomi 12’nin yüksek ihtimalle ekran altı kamera teknolojisine sahip olması bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu