Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone’un Yüz Tanıma Teknolojisi Aileyi Ölümden Döndürdü

iPhone X ve sonrası modellerde yer alan Face ID yani yüz tanıma teknolojisi bir ailenin yok olmasının önüne geçti. İşte detaylar.

Apple, iPhone X ile birlikte Face ID adını verdiği yüz tanıma teknolojisi ile bizleri buluşturmuştu. Android cephesinde bile hala rakibi olmayan bu üst düzey güvenlikli teknoloji, bugün bir ailenin yok olmasının önüne geçti. Peki, bu ilginç olay nasıl yaşandı? Gelin detaylarına bir göz atalım.

9 yaşındaki bir kız, iPhone’unun kilidini açmak için baygın babasının yüzünü kullanarak ailesini ölümden kurtardı. Jayline Barbosa’nın ailesi karbon monoksit zehirlenmesinden ölürken, Jayline sakince babasının iPhone’unu alıp yardım çağırmak için aradı ama kilitli olduğu için yapamadı.

O sırada babası kendinden geçmiş olsa da, Face ID Jayline’ın babasının iPhone’unun kilidini açmasına ve yardım çağırmasına izin vererek çalıştı. Acil servisler geldiğinde, evin içindeki bir jeneratörden gelen karbon monoksit miktarının, potansiyel olarak ölümcül bir seviye olarak kabul edilen milyonda 1000 parçanın üzerinde ölçüldüğünü buldular.

Annesi kızının hayatını kurtardığını fark ederek hastanede uyandı. Jayline’nin annesi; “Evde olmasaydı burada olmazdım. Kızım çok zeki.” ifadelerini kullandı.

iPhone 13 Pro maliyeti

Jayline’ın babası, kızının gözlerini açıp ekrana bakmadan telefonunun kilidini açmasına izin veren “Face ID için Dikkat Gerektir” özelliğini muhtemelen kapatmış. Yoksa Face ID gözleri algılayamadığı için tuş kilidini açmıyor ve şifre isteme ekranına giriş geçiş yapıyor.

Apple’ın bu tip hayat kurtarma olaylarına sık sık ev sahipliği yaptığı ortada. Ancak bu direkt olarak Apple ile alakalı bir durum değil gibi görünüyor. Parmak izi tarayıcısı olsa ekrana babasının parmağını yerleştirerek daha garanti bir şekilde tuş kilidini açabilirdi. Ancak Apple, pandemiden dolayı maske takmamıza rağmen iPhone 13’te bile Touch ID’ye yer vermeyerek bizleri üzdü…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu