AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

iPadOS 16 ile iPad’ler Bilgisayar Gibi Olacak

Apple’ın önümüzdeki hafta tanıtacağı iPadOS 16 güncellemesi hakkında bilgiler geldi. iPad’ler güncelleme ile PC gibi işlevsel olacak.

iPhone üreticisi önümüzdeki hafta WWDC 22 etkinliğinde yeni yazılımlarını tanıtacak. iOS 16, iPadOS 16, macOS 13, tvOS 16 ve WatchOS 9 güncellemelerini tanıtacak olan Apple, yeni güncellemeler ile cihazlarını şaha kaldırmaya çalışacak. Özellikle PC’lere kafa tutan iPad modellerini Apple’ın daha efektif kullanılmasını sağlaması için önemli adımlar atması bekleniyor. 6 Haziran’daki etkinliğe sayılı günler kala bugün Bllomberg’den Mark Gurman’dan haberler geldi.

Mark Gurman’a göre, bu yıl iPadOS için yapılan büyük yeni değişikliklerden biri, açık arka plan uygulamalarını gösteren, yeniden tasarlanmış bir çoklu görev arayüzü. Ek olarak, iPad’ler uygulama pencerelerini yeniden boyutlandırmak için yeni seçenekler ve aynı anda birden fazla uygulamayı işlemek için ek özelliklere sahip olacak.

iPadOS 15’in şu anki sürümü, yan yana iki uygulamanız olduğunda bölünmüş görünümde çoklu görev yapabiliyor. Ayrıca Slide Over görünümünde yan tarafta gezinebilen başka bir uygulama da alabiliyorsunuz. iPadOS 16’daki çoklu görev özellikleri, iPad’i gerçek bir dizüstü bilgisayarın yerini alacak şekilde konumlandırmayı amaçlayacak. iPad serisi, Apple’ın yıllık satışlarının %9’unu oluşturuyor. Ancak son iki yılda kullanıcı sayısında önemli bir artış gördü. PC olma yolunda tam gaz ilerleyen iPad’in tek eksik yönü işletim sistemi.

iPadOS 16
iPadOS 16’nın özellikleri belli olmaya başladı

Apple da bunu bildiği için iPadOS’i daha da efektif kullanmanın yollarını arıyor. Bu sayede Cupertinolu firma PC satışlarından pay çalabilecek. 2023 yılının sonlarına doğru iPad satışlarının Apple’ın satışlarının yüzde 20’sini oluşturması bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu