Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerOyun HaberleriOyun KonsoluTeknoloji

Monster Hunter Stories 2 Wings of Ruin inceleme

Nintendo 3DS ile hayatımıza giren Monster Hunter Stories, serinin ikinci oyunu ile karşımızda. Bakalım Monster Hunter Stories 2 Wings of Ruin neler sunuyor?

Uzak doğu kültürünü batıya da aşılamayı başarılı bir şekilde gerçekleştiren Nintendo ve Capcom, geçtiğimiz yıllarda Monster Hunter dünyasına yeni bir soluk kazandırmıştı. Monster Hunter Stories ile Nintendo 3DS döneminde karşımıza çıkan Capcom, bu sefer de Nintendo Switch için geliştirdiği Monster Hunter Stories 2 Wings of Ruin oyununu piyasaya sürdü. Monster Hunter Rise’dan hemen sonra yayınlanan bu oyun, canavarlara olan bakış açınızı değiştirecek. Bakalım oyun bizlere bu sefer ne gibi yenilikler ve hikaye sunuyor?

Monster Hunter Stories 2 Wings of Ruin inceleme

Monster Hunter yapısı itibariyle canavar avlama oyunuydu. Ancak Monster Hunter Stories 2 ile bu değişiyor. Rider yani binici olarak isimlendirilen bir grup, canavarları eğitip onları günlük yaşamlarında bir uyum içerisinde kullanabiliyor. Oyunumuz riderların olduğu kasabada bir açılış töreni ile başlıyor.

Peşindeki Hunter yani avcılardan kaçmaya çalışan bir kadın bir anda kasabada beliriyor. Bu kaçış sürecinde Rathalos ile kapışmasında birdenbire kırmızı bir ışık tüm kasabayı sarıyor. Rathalos’un Hunterlara saldırıp kaçması ile gizemli kadın elindeki yumurtalar ile saklanmaya başlıyor. Yaşanan bu olaydan sonra bir uyum içerisinde yaşayan canavarlar ilginç bir şekilde saldırganlaşmaya başlıyor.

İşte oyunumuz da tam bu noktada start alıyor. Canavarlara ne olduğunu çözmek için biz de yola koyuluyoruz. Yaptığımız araştırmalar sonucunda oyunun başındaki gizemli kadının elindeki yumurtalar sözde dünyanın sonunu getirecek canavarlara ait. Kadın bu yumurtaları bu yüzden koruyup, olgunlaşmasını bekliyor olabilir diye düşünmeye başlıyoruz. JRPG türündeki bu oyun, adından da anlayacağınız gibi bir hikaye üzerine kurulu.

Monster Hunter serilerinde genellikle size görev verilir, karakterinizi geliştirir ve canavarı kesmeye giderseniz. Burada ise olay biraz farklı JRPG’nin dibine kadar vuran oyun yaklaşık olarak size 30 saate yakın bir deneyim sunuyor. Ancak oyunda en rahatsız eden olay ise karakterlerin Pokemon oyunundaki gibi konuşmuyor olması. Muhtemelen Capcom oyunu büyük tutabilmek adına seslendirmelerden kısmış. Ancak bu olay oyunu 2-3 saat oynadıktan sonra rahatsızlık vermekten çıkıyor. Çünkü konu sizi içine çekiveriyor.  

Hikaye ön planda tutuluyor

Hikaye anlatımı ile öne çıkan Monster Hunter Stories 2’de yinede ana oyunların mekanikleri bir kenarıya itilmiyor. Yani oyunda yine bol aksiyon, karakter geliştirme ve dünyaları keşfetme gibi öğeler mevcut. Sadece hikaye daha ağırlıklı olarak işleniyor. Oyunda kurduğunuz ekiple mücadele etseniz de dövüş sırasında sadece ana karakterinizi kontrol edebiliyorsunuz. Yani Final Fantasy 7’deki gibi karakterler arasında dövüş sırasında bir geçiş mümkün değil. Toplamda 81 adet canavar yer alıyor. Ancak bunlardan sadece yanımıza 6 tanesini alabiliyoruz.

Monster Hunter Stories 2 Wings of Ruin inceleme

Dövüşe girdiğiniz zaman bu sayının gayet ideal olduğunu anlayacaksınız. Muhtemelen Nintendo Switch’in grafik birimindeki sınırlamardan dolayı Capcom bu sayıyı 6’ya çekmiş ki FPS drop olmadan akıcı bir savaş deneyimi sunabilsinler. 6 demişken oyunda yine 6 farklı silah türü bulunuyor.

Ana oyunları oynayanlar zaten bilir. Bu silahlar oyuncunun oyun yapısına göre değişiyor. Bu yüzden kendinize uygun olan silahı seçip maceraya öyle atılmanızda fayda var. Savaş demişken oyunda canavarların birebir mücadele modu da yer alıyor. Bu mod oldukça keyifli olmuş diyebilirim. Zamana dayalı bu savaşlarda istenen tuşlara basarak daha fazla zarar verebiliyorsunuz. Bunu eski oyuncular sever ancak yeni nesilin bu tip mekanikleri seveceğinden pek emin değilim.

Her Monster Hunter oyunununda olduğu gibi oyunda da bir takım yan görevler bulunuyor. Bu görevleri yerine getirerek karakterinizi ve canavarınızı güçlendirebilir ve ödülleri toplayabilirsiniz. Size tavsiyemiz bu görevlere burun kıvırmayın ve yapın. Çünkü ilerledikçe canavarlar akın akın üzerinize gelecek.

Grafikler el modunda gayet tatmin edici

Grafiksel açıdan Monster Hunter Rise’da Capcom başarılı bir iş çıkarmıştı. Aynı başarı Monster Hunter Stories 2’de de yakalanıyor. Hatta grafiksel açıdan yeni oyunumuzun bir tık daha iyi olduğunu söyleyebilirim. El modunda 720P TV’de ise 900P çalışan bu oyunu elde oynamanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Aksi durumda büyük bir TV’de oynarsanız grafikler biraz gözünüze batabilir. Ancak Nintendo Switch sahibi birinin grafikten daha çok eğlenceye önem verdiğini unutmayın.

Son olarak üç ay içerisinde oyuna ücretsiz içeriklerin geleceğini ve multiplayer modu ile arkadaşlarınıza canavar avına çıkabileceğinizi belirtelim. Sonuç olarak Monster Hunter serisini seviyorsanız Monster Hunter Stories 2’yi oynamanızı tavsiye edebilirim. Ancak seriye yeni başlayacaksanız kesinlikle ilk oyununuz bu olmamalı. Seriye ilk girecek Nintendo Switch sahiplerinin Monster Hunter Rise’a bakmasını tavsiye ederim.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu