Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerNokiaTeknoloji

Fiyat, performans, kamera şampiyonu Nokia 5.3 ortaya çıktı!

Mobil pazarın heyecanla beklediği Nokia 5.3 bugün resmen kanlı canlı görüntülendi ve teknik detaylar da ortaya çıktı. İşte fiyat ve özellikler…

Nokia markası HMD Global‘e geçtikten sonra bildiğiniz üzere Android ekosistemine geçiş yapmış ve bu noktada da batmaktan kurtuluştu. İlk nesil Nokia 4, Nokia 5 ve Nokia 6 öylesine beklenmeyen bir başarıya imza attı ki; yeni ürünler için ciddi bir fon geliri sağlandı. Bir süredir dedikoduları dolaşan ve Captain America adı verilen Nokia 5.3 bugün sızıntı görselleri ve bilgileri ile karşımızda.

Öncelikle telefonun fiyatından bahsedelim. Zira bu noktada Nokia’nın orta alt segment bir fiyatı benimseyeceğini görüyoruz. Gelen bilgilere göre telefon 180 dolar yani 160€ seviyesinde olacak. Peki teknik detaylar tarafında ne sunulacak?

Nokia 5.3 teknik özellikler

Gelen bilgilere ve ortaya çıkan görsellere göre  6,35 inç boyutunda HD+ çözünürlükte IPS LCD ekran bulunacaki Snapdragon 660 ya da Snapdragon 665 yonga seti telefonda kullanılacak ama biz bu noktada Snapdragon 665 yonga setinin kullanılacağını düşünüyoruz. 64GB Arttırılabilir hafıza ve 6GB RAM gücü bekleniyor.

Kamera tarafında arkada dörtlü bir kamera düzeni kullanılacak. 16 megapiksel ama, 8 megapiksel geniş açı, 8 megapiksel telefoto ve 5 megapiksel de makro çekim özelliğine sahip lens eşlik edecek. Ön kamera da 8 megapiksel değerinde olacak.USB-C bağlantı noktası, mono hoparlör ve arka tarafta kasada parmak izi okuma sensörünü de sızan görselden öğreniyoruz.

Bakalım Nokia başarılı olabilecek mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu