Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriSonyTeknoloji

Xperia XZ Premium dayanıklılık testinde! Telefon ne kadar sağlam?

Dayanıklılık testleriyle ün salan JerryRigEverything adlı YouTube kanalında bu defa Xperia XZ Premium dayanıklılık testi videosu yayınlandı. Sony’nin şubat ayında Mobil Dünya Kongresi’nde duyurduğu Snapdragon 835 işlemcili ilk telefon geçtiğimiz aydan bu yana 3.599 lira etiket fiyatıyla ülkemizde satışta.

Xperia XZ Premium dayanıklılık testinde

Gelelim telefonun dayanıklılık testine. Suya ve toza karşı dayanıklı bir kasaya sahip olan Xperia XZ Premium’un ön ve arka bölümü cam malzemeden oluşuyor. Gorilla Glass 5 cam ile dayanıklı hale getirilen bölümler çizilmelere karşı telefonu koruyor. Telefonun kenarlarında plastik bölümler de yer alırken, bu kısımların ise kolay çizildiği görülüyor. Kamera objektifi cam malzemeden oluşuyor. Bu da yine çizilmelere karşı önemli bir koruma sağlıyor.

Xperia XZ Premium dayanıklılık
Xperia XZ Premium dayanıklılık

Xperia XZ Premium çizilmenin yanında yanma ve bükülme testlerine de maruz kalıyor. Alt bölümdeki videoda dayanıklılık testinin tüm detaylarına göz atabilirsiniz. JerryRigEverything, Xperia XZ Premium’un bugüne kadar ki en sağlam Sony telefon olduğunun da altını çiziyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu