Akıllı TelefonAndroidAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerOyun HaberleriTeknoloji

Fortnite iPhone’a Geldi! Apple Şokta!

Apple’ın App Store’dan attığı Fortnite sürpriz bir şekilde geri geldi. Xbox’ın bu hamlesi Apple’ı şok edecek gibi görünüyor. İşte detaylar.

App Store’dan atılan Fortnite, iPhone ve iPad’e geri döndü. Apple ve Epic Games arasında devam eden mahkeme henüz sonuçlanmamışken Xbox sürpriz yaptı. Ünlü battle royale oyunu artık Apple cihazlarında Safari aracılığıyla Microsoft’un Xbox Cloud Gaming platformunda oynanabiliyor.

Bugünden itibaren Fortnite’ı Microsoft’un web sitesi üzerinden Xbox Cloud Gaming’de test edebileceksiniz. Oyunu oynamak tamamen ücretsiz olacak. Türkiye’de henüz hizmet vermeyen xCloud’u denemek için VPN kullanabilirsiniz. xCloud’a girmeden önce VPN ile bölgenizi Almanya yapın. Daha sonra xCloud’dan oyunu açın. VPN uygulamasına geri dönün ve VPN’i kapatın. Bu işlemlerden sonra xCloud’ı Türkiye’de kullanabilirsiniz.

Microsoft’a göre, Xbox.com’da bulut oyunları, iOS 14.4 veya üstünü çalıştıran iPhone ve iPad cihazlarında destekleniyor. Sahip olmanız gereken diğer şeyler arasında minimum 10Mbps internet bağlantısı ve Bluetooth veya USB denetleyicisi yer alıyor.

Firmaya göre, bulut oyun kataloğuna oynaması ücretsiz bir oyun eklemek, bulut yolculuğumuzda önemli bir adım. Fortnite ile bu alana da giriş yapan Xbox gelecekte yeni popüler F2P oyunları eklemeyi planlıyor.  Bulut oyun hizmeti kullanarak iPhone ve iPad’de Fortnite’ı denemenin başka bir yolu daha var. Oyun, Nvidia’nın GeForce Now oyun akışı hizmeti aracılığıyla da kullanılabiliyor.

Fortnite

Apple’ın bulut tabanlı oyun servislerini nasıl engelleyeceği bilinmiyor. iOS’in uygulama mağazası App Store’da xCloud ve Nvidia GeForce Now uygulamalarını barındırmayan Apple, tarayıcı üzerinden hizmet veren bulut tabanlı servislere bir şey yapamayacak gibi görünüyor. Eğer tarayıcıya da müdahale ederse Apple’a ciddi bir şekilde tekel olma suçuyla davalar açılabilir.

App Store Temizliği Başladı! Uygulamalar Siliniyor!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu