Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Galaxy S23 MediaTek İşlemci ile Gelebilir!

Samsung’un önümüzdeki yıl tanıtacağı Galaxy S23 hakkında ilginç bir detay ortaya çıktı. Bazı ülkelere MediaTek işlemciyle gönderilebilir.

Samsung , Galaxy S22 ile Türkiye de dahil olmak üzere çoğu pazardaki amiral gemileri için sonunda Exynos’tan Snapdragon yonga setine geçmişti. Bunun nedeni olarak Exynos 2200’ün beklentilerin çok altında olmasıydı. Şimdi ise BusinessKorea’dan yeni bir rapor, şirketin bir sonraki amiral gemisi modeli Galaxy S23 ve bazı pazarlarda orta sınıf Galaxy S22 FE için MediaTek amiral gemisi yonga setine geçmeyi planladığını söylüyor.

Galaxy S23 MediaTek Dimensity işlemciden beslenebilir

Samsung, bütçesi ve orta sınıf akıllı telefonları için MediaTek yonga setlerini kullanıyor ve rapora göre Asya’da satılan Galaxy S22 FE akıllı telefonların ve Galaxy S23 akıllı telefonların yaklaşık yarısı bir MediaTek çipi kullanacak.

MediaTek’in en son amiral gemisi Dimensity 9000, performans açısından Snapdragon 8 Gen 1 ile aynı seviyede. Ancak, birkaç kullanıcı, Exynos 2200 tarafından desteklenen S22 serisiyle ilgili kekemelik sorunları bildirdi.

Samsung bir sonraki amiral gemisi için bir MediaTek kullanırsa, muhtemelen Dimensity 9000’in halefi olacaktır. Ancak Dimensity 9000’in S22 FE’ye güç verip vermeyeceği net değil. Şimdilik bu konu hakkında net bir yorum yapmak mümkün değil. Nerden baksanız yeni telefonlar için daha 7-8 ay beklememiz gerekiyor.

Galaxy S23

Ancak Samsung’un Exynos yongasında yaşadığı sorunları göz önünde bulundurursak bunın gerçekleşmeme ihtimali çok düşük görünüyor. Bakalım MediaTek ile Samsung bir ortaklığa gidecek mi? Eğer böyle bir şey olursa MediaTek açısından büyük bir sıçrama daha yaşanabilir. Bakalım önümüzdeki yıl işlemci pazarında bizleri neler karşılayacak? Bekleyip göreceğiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu