Güncel Teknoloji HaberleriMetaSanal GerçeklikTeknolojiYapay Zeka

Açın Kapıyı: Meta Quest 3 Geldi!

Meta'nın dün düzenlediği Connect etkinliğinde bir dizi yeni tanıtım gerçekleştirdi. Vision Pro rakibi olarak görülen Meta Quest 3 tanıtıldı.

Meta kendini yapay zekaya adamış durumda. Connect etkinliğinde sosyal medya uygulamalarına yapay zeka destekli uygulamaları ekleyerek daha becerikli hale getirmeyi amaçlıyor. Şirket geçtiğimiz yıl Quest Pro’yu tanıttı. Bu sanal gerçeklik gözlüğü fiyatıyla ve kullanışlılığının yetersiz olmasıyla tepki çekti. Meta piyasadaki en popüler VR başlığının devamını olan Quest 3 modelini duyurdu.

<yoastmark class=

Quest 2’nin Devamı Niteliğinde!

Quest 2’nin bir miktar makyajlanmış versiyonu olarak dikkat çekti. Ön tarafına bir dizi sensör ekleyen firma, y şeklinde kafa bandı ekledi. Gözlüğün içerisinde Qualcomm’un Snapdragon XR2 Gen 2 yongası ve 8 GB RAM, Wi-Fi 6E özelliğiyle geliyor.

Her iki göz için 2064×2208 piksel çözünürlük bulunan sanal gerçeklik gözlüğünde, Meta 2’ye kıyasla çözünürlük yaklaşık %30 arttırıldı. Her göz için 90 Hz yenileme ve 120 Hz ise deneysel tarama hızı sunuyor.

Ayrıca Meta, Quest 3 modelinin 4K+ Sonsuz Ekran çözünürlüğe sahip olduğunu dile getiriyor. Uzamsal ses desteği ile donatılmış modelin kardeşi Quest 2’ye göre %40 daha yüksek ses aralığı bulunuyor.

Quest 2’den 10 kat daha iyi çözünürlüğe sahip iki RGB kamera, çevredeki alanın görünümünü sağlıyor ve fiziksel alanınızda sanal nesneler değiştirilebiliyor.

<yoastmark class=

515 gram ağırlığa sahip gözlüğün yeni yassı lensler sayesinde daha ince bir optik profil mevcut olduğundan daha konforlu bir kullanım deneyimi sunması bekleniyor. Genişletilmiş çevresel görüş için 110 derecelik yatay görüş alanı ve 96 derecelik dikey görüş alanı bulunuyor. Ayrıca merkez görüş alanındaki keskinlik yüzde 25 artırıldı. Apple’ın kulaklığının aksine göz takibi veya iris taraması bulunmuyor.

<yoastmark class=

Herkesin merak ettiği şarj konusunda ise gözlüğün şarjı ortalama 2.2 saat gidiyor. Herhangi bir pil desteği de bulunmuyor. Yakındaki kişilerin kameraların ne zaman kullanıldığını bilmesini sağlayan bir LED ve Meta Quest Bağlantı Kablosu ve Air Link ile bir PC’ye bağlanma desteği ile geliyor.

<yoastmark class=

128 ve 512 GB modelleri bulunan Quest 3 gözlüğün 128 GB modeli için 500 dolar fiyat etiketi bulunuyor. Meta web sitesinden ön sipariş verilebiliyor. Siparişler ekim ayında gelmeye başlayacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu