Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi Elektrikli Araç Sektöründe Büyük Yer Edinmeye Hazırlanıyor

Çinli teknoloji devi Xiaomi elektrikli araç sektöründe araçlarının seri üretime ne zaman geçeceğini doğruladı. İşte gelişmenin detayları.

Xiaomi elektrikli araç söz konusu olduğunda yoğun bir yıl geçirdi. Sadece elektrikli araç bölümünü tescil ettirmekle kalmadı, aynı zamanda otonom araçlar ile ilgili birçok girişim yaptı. Şimdi, hayranlara ve yatırımcılara, elektrikli araçların seri üretimine ne zaman başlayacağını doğruladı ve araçlar önümüzdeki yıllarda bizlere sunulacak.

Xiaomi Elektrikli Araçlarını 2024’te Seri Üretime Geçiriyor

Geçen ay Xiaomi, elektrikli araç bölümünün kaydını tamamladığını duyurmuştu. İddiaya göre şirket yaklaşık 10 milyar dolar yapacak. Bu da Tesla’nın 2014’te kurduğu büyük fabrikasına ayırdığı bütçenin yarısı kadar. Şu anda Xiaomi, elektrikli otomobi bölümü altında olmasa da scooter satıyor.

Şu anda Xiaomi elektrikli otomobil fabrikasında yaklaşık 300 kişi çalışıyor ancak Reuters son zamanlarda şirketin çalışanlarını artırmaya başladığını iddia ediyor. Ek olarak şirket bu ay 77 milyon ABD doları karşılığında otonom sürüş teknolojisi şirketi DeepMotion’ı satın aldı. Buna dahil olarak, Geometrical Pal ve Zongmu gibi benzer girişimlere yatırım yaptı.

Bildirildiğine göre, şirketin CEO’su Lei Jun, bir üst düzey yöneticinin Weibo hesabında onayladığı bir yatırımcı etkinliğinde insanlara üretim tarihi hakkında bilgi verdi. Reuters’e göre, Xiaomi, 2024ün ilk çeyreğinde elektrikli otomobillerini seri üretmeye başlamayı planlıyor. Ayrıca bu yatırımlar şirketin elektrikli araç sektöründe temkinli adımlar atacağını ima ediyor, bu nedenle yakın zamanda bir Tesla rakibi olacağından şüpheliyiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu