Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

İnternet Ve Performans Dostu Instagram Lite Resmen Duyuruldu

Facebook, bugün Hindistan’da gerçekleştirdiği bir toplantıda hem internet, hem de performans dostu Instagram Lite uygulamasını duyurdu.

Akıllı telefonlarımızda olmazsa olmaz uygulamalarımızdan Facebook ve Instagram, oldukça veri tükettiği için çoğu kullanıcılardan tepki alıyor. Bunun yanı sıra uygulamaların boyutları da, bazı giriş seviyesi cihazlara göre oldukça yer kaplıyor. Hal böyle olunca üreticiler de bu tür uygulamaların daha az yer kaplayan ve internet tüketen Lite sürümlerini geliştiriyorlar. Örneğin piyasada Facebook Lite ya da Messenger Lite gibi pek çok uygulamaları görebiliyoruz. Şimdi ise Instagram, tertemiz ve sade bir arayüze sahip yeni Instagram Lite uygulaması ile karşımıza çıkıyor. Bu uygulama hem 2MB boyuta sahip, hem de interneti en az şekilde tüketerek kullanıcıya oldukça tasarruf sağlıyor.

Aslında geçmiş yıllardan da Instagram Lite uygulamasını biliyoruz. Ancak Facebook, bu Lite sürümünü ortadan kaldırdı ve uzun sürede tekrar piyasaya getirmedi. Şimdi ise şirket tekrar kolları sıvadı ve bugün Hindistan’da gerçekleştirdiği ”Facebook Fuel for India” etkinliği ile, yeni Instagram Lite uygulamasını duyurdu. 2MB boyuta sahip olan bu uygulama, oldukça sade bir yapıya sahip. Örneğin makaralar, alışveriş ya da IGTV gibi yük olacak şeyler yok. Yani bahsettiğimiz bu özellikleri sevmiyorsanız da bu uygulama tam size göre.

Şu anda Facebook’un duyurmuş olduğu bu uygulama, Hindistan ile sınırlı. Ancak ABD’li şirket kısa süre sonra diğer pazarlara da bu uygulamayı sunacaktır.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu