Akıllı TelefonAndroidGenelGoogleGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Google Kamera 7.5 geliyor! Buralar hep dutluktu ama artık değil!!!

Bugün bir anda karşımıza çıkan Google Kamera 7.5 güncellemesi birçok eleştiriye de yok ediyor. Peki yenilikler neler?

Akıllı telefonların en önemli donanımlarından birisi takdir edersiniz ki kameraları. Google uzun zamandır kendi kamera uygulaması GCam ile Android kullanıcılarına hizmet veriyor. Bu uygulamayı yüklemek için eskiden telefonun root edilmesi gerekiyordu ama son dönemde birçok üreticinin bu sorunu çözdüğünü görüyoruz. Bizim de severek kullandığımız Google Kamera 7.5 güncellemesi bugün dağıtılmaya başlandı.

Güncelleme bir süredir bekleniyordu. Zira son güncelleme ile birçok eleştiri de Google‘a yapılmıştı. Zira bildiğiniz üzere, resimleri portre modunda kaydetmek çok tuhaf bir şekilde yapılıyordu. Hem portre modu hem de normal mod için, iki görüntü içeren iki ayrı klasör oluşturuluyordu. Bir klasörde arka taraf bulanık, diğer klasörde ise standart fotoğraf. Bu da, görüntüleri izlemede ve sosyal medya gibi uygulamalarda paylaşmada zorluklara yol açıyordu. Yeni güncelleme ile birlikte bu soruna da çözüm bulundu.

Google Kamera 7.5 güncellemesi ile gelen yenilikler neler?

Google Kamera 7.5 güncellemesi sonrasında portre modunda çekilen resimler, kameranın ana klasörüne kaydedilecek. Yenilikler bununla da kalmadı ve kullanıcıları bir sürpriz daha bekliyor. Dosyalar artık farklı şekilde adlandırılacak.

  • Portreler artık PXL_YYYYMMDD_HHMMSS.PORTRAIT-01.COVER.jpg olarak adlandırılacak
  • Normal fotoğraflar (portreler değil) PXL_YYYYMMDD_HHMMSS.jpg olarak adlandırılacak
  • Animasyonlu çekimler için, .jpg uzantısından önce “MP” ve gece çekimleri için “NIGHT” eklenecek

Bu da galeride fotoğrafların daha rahat bir şekilde bulunmasına ve istiflenmesine sebep olacak. Bununla birlikte özellikle gece çekimi tarafında da bir güncelleme bizlere sunuluyor. Daha iyileştirilmiş bu güncellemenin Android 11 ile çalışacağını da belirtelim. Hemen aramaya başlamayın…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu