Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei Çin halkına teşekkür ediyor! Yerli malı kullanmalı

2019 3. Çeyrek sonuçları açıklanmaya devam ederken Huawei Çin pazarında görülmemiş bir rekora imza attı. Çinliler yerli malı kullanmalı dedi.

Türkiye’de yerli markalara uyuz olan bir nesil yetişiyor. Biz teknoburada.net olarak yerli markalara her zaman destek oluyor ve onların daha iyi yerlere gelmesi için de zaman zaman şiddetle eleştiriyoruz. Huawei ve Amerika arasında yaşanan gerilim sonrasında bildiğiniz üzere Huawei ürünleri Amerika’da yasaklanmış ve Amerikalı şirketlerin de Huawei ile çalışmalarına sınırlama getirilmişti. İşte bu yüzden Huawei Mate 30 Pro Android işletim sistemi ile satışa sunulsa da Google uygulamalarından yoksun bir şekilde karşımıza çıkmıştı. Huawei Çin pazarında rekor bir satış performansı ortaya koydu ve bu tüm diğer markaların bu pazarda gerilemesine sebep oldu. Nasıl mı?

Bugün yayınlanan rapora baktığımızda Huawei 2018 3. çeyrekte %24’lük satış oranına sahipken bugün Çin pazarının %42,4’lük bir kesimine hitap ediyor. Bu da Huawei’nin bu pazarda %66’lık bir büyüme yaşamasını sağlıyor.

Vivo geçtiğimiz yıl aynı dönemde %22,6’dan %17,9’a, OPPO ise &21,1’den %17,4’e gerilemiş durumda. En büyük kayıp ise ilginç bir şekilde Xiaomi tarafında yaşanıyor. Xiaomi‘nin %21,1’lik pazar payını %9’a geriledi. Bu da Xiaomi‘nin %33 küçülmesi anlamına geliyor. Apple ise Çin pazarında %28 küçülmüş durumda. Apple bu pazarda geçtiğimiz yıl %7’lik bir satış payına sahipken bu çeyrekte %5,1’lik paya ancak ulaşabiliyor.

Bakalım 2019 nasıl sonuçlanacak. Veriler geldikçe sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu