Akıllı TelefonRedmiXiaomi

Redmi 12C, Dünyaya Açılmadan Sertifika Toplamaya Devam Ediyor

Yakın zamanda küresel pazarda piyasaya sürülmesi beklenilen yeni Redmi 12C sertifikaları toplamaya devam ediyor.

Geçtiğimiz aylarda teknoloji devi Xiaomi yerel pazarı için bütçe dostu telefonu olan Redmi 12C modelini piyasaya sürdü. Yeni sızıntılara göre teknoloji devinin bu modeli küresel pazar için de piyasaya süreceği söyleniyor. Şimdilik Xiaomi tarafından resmi bir açıklama gelmese de Hindistan’ın BIS ve Tayland’ın NBTC sertifikasyon sitelerine uğrayarak sertifikalarını toplamaya başladı.

NBTC sertifikasyon sitesi tarafından oluşturulan listede bütçe dostu telefon 22120RN86G model numarası ile birlikte kendini gösteriyor. Listede telefon hakkında hiçbir bilgi açıklanmamış. Aynı model numarası ile BIS sertifikasyon sitesinde de kendisini gösterdi. Ne yazık ki NBTC platformunda da olduğu gibi burada da herhangi bir teknik bilgi açığa çıkmıyor. Ancak Hindistan ve Tayland’ın platformlarında kendisini gösterdiği için küreselde de piyasaya sürülmesini bekleyebiliriz. Ayrıca piyasaya sürülmesinin ardından IMEI veritabanında da tespit edilmişti. Telefonun Türkiye’ye gelme ihtimali de bulunuyor.

Teknik detaylara değinecek olursak telefonda 1650 x 720 piksel 6.71 inç büyüklüğünde HD+ çözünürlüğünde LCD ekran bulunuyor. Ayrıca ekran 500 nit tepe parlaklığı sunmakta. LPDDR4X RAM ve eMMC 5.1 bellek ile desteklenen MediaTek Helio G85 telefonun işlemci birimini oluşturuyor. Muhtemelen Android’in son sürümü olan Android 13 ve Xiaomi’nin kendi yazılımı olan MIUI 13 ile birlikte kutusundan çıkacak. Ancak bütçe dostu bir telefon olduğu için MIUI 13’ün tüm özellikleri aktif olarak kullanılamayabilir.

İlginizi Çekebilir: Xiaomi Dört Telefon İçin Desteği Sonlandırdı

Arka bölümde 50 megapiksel ana ve 2 megapiksel yardımcı kameranın yer verildiği telefonda selfie çekimler için 5 megapiksel kamera atanıyor. 4G ağları destekleyen telefonda ayrıca 10 watt 5000 mAh pil ve 3.5 mm kulaklık girişi yer alıyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu