Akıllı SaatAkıllı TelefonGenelGoogleGüncel Teknoloji HaberleriTeknoloji

Google Fitbit şirketini satın aldı! Pixel Watch yolda

Google akıllı saat projesi resmen başladı. Google Fitbit satın alımı gerçekleşti ve Pixel Watch için çalışmalara başlandı. İşte detaylar…

Üreticilerin son yıllarda daha küçük potansiyel firmaları satın aldığını görüyoruz. Apple & Beats Electronics, Apple & Intel Modem, Samsung & Harman Kardon, Google & Nest satın almaları buna örnek olarak verilebilir. Bir süredir söylenen ve nihayet gerçek olan Google Fitbit satın alımı ise Nest satışından sonra beklenen bir gelişmeydi ve bugün Google bu satın almayı resmen duyurdu. Zamanında bizimde ürünlerini incelediğimiz Fitbit akıllı bileklik tarafında ciddi yol almış ve Ar-Ge yapmış bir üretici. Bu bağlamda Google’a ciddi katkı verecektir.

Yapılan açıklamaya göre Google hisse başına 7,35 dolar ödeyecek ve ve bu satın alma da 2,1 milyar dolara denk gelecek. Açıkçası fiyatın bu kadar yükseleceğini düşünmemiştik; zira Apple‘ın Intel Modem bölümünü sadece 1 milyar dolara alması sonrasında 2,1 milyar dolar parayı biz vemesek bile bile bize bile fazla geldi.

Google akıllı saat yapmak istiyor ve Fitbit satın alımı ile birlikte Pixel Watch kısa süre içinde tanıtılacaktır. Zira bu satın almanın bugüne denk gelmesinin hazırda olan bir Fitbit akıllı saatinin Pixel Watch olarak kullanılacağı da gelen bilgiler arasında.

Google akıllı saate kafayı takmış durumda ama bunun için 2,1 miyar dolar harcamaya gerek var mıydı bunu da bilemiyoruz. Geçtiğimiz yıl HTC‘nin tüm mobil ekibini 1,1 milyar dolara bünyesine geçiren Google, parayı har vurup harman savuruyor diye düşünüyoruz…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu