Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

Xiaomi Mi 9, Galaxy S10 gibi delikli ekrana sahip olabilir

Şu an akıllı telefon dünyasında ekrana gömülü ön kamera trendinin yavaş yavaş başladığını söyleyebiliriz. Samsung ve Honor’un öncülük ettiği bu akıma çok yakında Xiaomi de dahil olacak. Bir patent başvurusu Xiaomi’nin ekran delikli telefonlar hazırladığını gösterdi. Tabii bu noktada gözler Xiaomi Mi 9 modeline çevrilmiyor değil.

Dünya Fikri Mülkiyet Ofisi (WIPO) internet sitesinde yer alan bir liste, Xiaomi’nin ekran delikli tasarım anlayışı Samsung’dan farklı işleyeceğini gösteriyor. Hatta Xiaomi’nin bu anlayışı daha ileri götürdüğünü söyleyebiliriz. Üst bölümdeki patent başvurularından da anlaşıldığı üzere bir başvuruda çift ön kamera ekranın farklı noktalarına yerleştirilmiş. Bir başka görüntüde kameranın yanında yakınlık sensörü ve LED bildirim ışığı da ekran üzerinde açılan deliklere yerleştirilmiş. Bunun aynında ahizenin de ekrana yerleştirildiği bir başvuru görüyoruz.

Xiaomi’nin yaptığı başvuruda 24 farklı tasarım anlayışı yer alıyor. Bu gelişme şirketin önümüzdeki süreçte Redmi ve Mi serisi birçok telefonda ekran deliğini benimseyeceğini gösteriyor.

https://www.teknoburada.net/2019/02/05/xiaomi-acikladi-xiaomi-mi-9-kamerasi/

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu