Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobiroller

iPad Pro 5 Performans Rekoru Kırmaya Başladı

Apple’ın yeni gözdesinden rekor geldi. iPad Pro 5 performans konusunda AnTuTu testinde resmen rakipsiz kaldı. İşte detaylar.

Cupertinolu Apple geçtiğimiz yıl karşımıza 5. nesil iPad Pro ile çıkmıştı. Apple M1 yonga setinden beslenen bu tablet, piyasanın en hızlı tableti konumunda kendini buldu. Hiçbir Android tabletin yanına bile yaklaşamayacağı performans sunan bu model Intel işlemcili PC’leri bile geride bırakmayı başarmıştı. iPad Pro 5 performans konusunda hala rakipsiz olduğunu bugün kanıtladı.

Tabletin çıkışından uzun bir süre geçmesine rağmen AnTuTu testinde hala ilk sırada yer alıyor. Apple M1 yonga setine sahip olan iPad’ler ilk üçü kapattı. Bu liste 12.9 inç iPad Pro, 11 inç iPad Pro ve iPad Air 5 olarak şekilleniyor.  Listenin dördüncü sırasında iPad Pro 3 yer alıyor.

Listenin beşinci sırasında iPhone 13 Pro Max ve altıncı sırasında ise iPhone 13 Pro bulunuyor. AnTuTu testinden 1211932 puan alarak zirvede yer alan iPad Pro’nun uzun yıllar rakipsiz kalacağı ortada. Apple şu sıralar Apple M2 yonga seti üzerinde çalışıyor. Muhtemelen 1-2 yıl içerisinde bu yongayı önce Mac sonra da iPad’lerde göreceğiz.

iPad Pro 5 Performans

Teknolojinin geleceğini şekillendirecek olan Apple M serisi yonga setlerine Android dünyasının nasıl karşılık vereceği henüz bilinmiyor. Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 1 serisi yongaları bile Apple M serisi işlemcilerin yanına bile yaklaşamayacak düzeyde. Geleceğin ARM mimarisinde olduğunu çözen Apple bu alanda çok yol aldı. Bakalım diğer firmalar M serisine karşı nasıl bir hamle yapacak?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu