Akıllı TelefonAndroidGenelGoogleGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Google Hava Saldırıları için Düğmeye Bastı! Bomba Geliyor Kaçın!

Google, Ukranya’da yaşanan hava saldırıları için düğmeye bastı. Android telefonlar hava saldırısı olmadan önce haber verecek.

Ukrayna’daki savaş durumunun tırmanmasından sonra Google, trafik bilgileri de dahil olmak üzere o ülkedeki bazı Google Haritalar özelliklerini kapattığını duyurmuştu. Google, bu verilerin askeri istihbaratta kullanılabileceğini iddia ediyor. İnternet ve teknoloji devi şimdi Ukraynalı kullanıcılar için hava saldırısı uyarıları eklediğini açıkladı.

En son güncelleme, Google Play Hizmetlerinin bir parçasıdır ve arama devi, güncellemeyi Ukrayna hükümetinin talebi üzerine yayınladığını doğruluyor. Bu işlevin mevcut hava saldırısı uyarı sistemlerini tamamlaması bekleniyor. Şirketin mühendislikten sorumlu başkan yardımcısı, Google’ın depremleri tespit etmek için kullandığı aynı düşük gecikmeli sistemi kullandığını söyledi.

Google’ın bu tip önceden uyarı sistemleri gerçekten hayat kurtarıyor. Türkiye’de de deprem uyarı sistemini aktif eden teknoloji devi, rakibi Apple’a karşı bu konuda üstünlük sağlıyor diyebiliriz. Herkes için teknoloji mottosunu benimseyen Google’ın bu tip durumlarda elini taşın altına koyması oldukça sevindirici. Umarız aynı hamle Apple cephesinden de yakın zamanda gelir.

Google

Teknoloji ve internet devi bu özelliği şimdilik Android telefonlarda kullanıma sunabiliyor. iPhone sahipleri ise ne deprem ne de bombardıman durumunda haberleri olmayacak. Çünkü iOS maalesef ki bu tip uyarılarda 3. parti hizmetlere izin vermiyor…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu