AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

Apple ID hesapları hacklenmeye başladı! Aman dikkat!!!

iPhone kullanıyorsanız bir adet Apple ID hesabınızın da olması gerekiyor. Bu takdir edersiniz ki bir zorunluluk değil ama tüm Apple servislerine erişebilmek için kredi kartı ile onaylanmış bir hesaba ihtiyacınız var. Bu aynı şekilde Android ekosistemi için de geçerli ama bildiğiniz üzere Android işletim sisteminde dışarıdan .apk uzantılı dosyaları market harici yükleyebiliyorsunuz. Son günlerde artan “Apple hesabım hacklendi” şikayetlerinin artması üzerine ciddi bir endişe başladı.

Lütfen TeknoBurada Android Uygulamamızı Marketten İndirin ve Kullanmaya Başlayın! Bize Destek Olun…

Apple ID hesapları neden hackleniyor?

Öncelikle şunun bilinmesi gerekiyor. Siz Apple ID’nizin şifresini belli bir sayıdan fazla yanlış girerseniz sistem kendini korumaya alarak hesabınızı kitliyor. Bu oldukça güzel bir uygulama zira ciddi anlamda da güvenlik sağlıyor ama şikayette bulunan kullanıcılar böyle bir yanlış giriş yapmadıklarını ve birden “Apple hesabınız kilitlendi” uyarısı aldıklarını dile getiriyorlar.

Bu uyarının sebebi ise kötü niyetli hackerların hesabınızı ele geçirme çabası olabilir. Zira sistem farklı yerden giriş yapıldığında ve hesaba 10 kez yanlış şifre girildiğinde kapanması için oluşturulduğu için böyle bir hack saldırısına maruz kalmış olunabilir. Türk hesaplara değil de genellikle Almanya hesaplarına saldırı olduğunu da bu noktada belirtelim. Bu tarz bir uyarı alırsanız hesabınızı sıfırlamanız gerekebilir ama bunu da Apple’ın onaylı sitesi üzerinden yaptığınızdan da emin olun…

Xiaomi Mi 9 görüntüsü ve özellikleri heyecan yaratıyor

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu