Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

Xiaomi 12 Ultra Bekleyenler Buraya, Sıcak Gelişmeler Var

Xiaomi 12 Ultra hakkında artık konuşmaya başlayabiliriz. Güvenilir kaynaklardan akıllı telefon önemli bilgiler gelmeye başladı.

Xiaomi Mi 11 Ultra’nın tanıtımı üzerinden aylar geçti ve telefon ne yazık ki resmi olarak ülkemizde satışa sunulmadı. Temennimiz Xiaomi 12 Ultra modelinin aynı kaderi yaşamaması diyelim ve telefonda hakkında yaşanan son gelişmelere değinelim.

Xiaomi Mi 11 Ultra geçen yıl şirketin mart ayında gerçekleştirdiği kapsamlı bir etkinlikte tanıtıldı. Yeni yıl yaklaşıyor, haliyle ilk çeyrekte tanıtılacak akıllı telefonlara dair sızıntılar başladı. Çin’in Twitter’ı olarak bilinen Weibo’da Xiaomi12 Ultra hakkında bazı bilgiler aktarıldı. İddiaya göre telefonda Samsung tarafında geliştirilen E5 AMOLED ekran tercih edilecek. 120Hz uyarlanabilir ekran teknolojisine sahip olacak panelde kenar kavislerinin bu defa daha belirgin olacağı gelen bilgiler arasında.

Xiaomi Mi 11 Ultra
Xiaomi Mi 11 Ultra

Snapdragon 898 işlemcisinden güç alacak telefonun ana kamerası bir kez daha 50 megapiksel çözünürlüğünde olacak. Sensör yapısı muhtemelen Mi 11 Ultra ile aynı kalacak. Fakat periskop ve ultra geniş açılı kameralarda ciddi gelişmelerden söz ediliyor. Ultra geniş açılı ve periskop kameraların ikisi de 50 megapiksel çözünürlüğünde olacak. Periskop kamera bu defa 10 kata kadar optik yakınlaştırma gerçekleştirebilecek.

Öte yandan Xiaomi, kamera tarafında  1.920 fps süper ağır çekim video kayıt özelliğini bir süreden beri test ediyor. Bu gelişme ilk olarak Xiaomi 12 serisi telefonlarda yer alacak.

Xiaomi, Mi 11 Ultra’da 67 watt kablolu hızlı şarj desteğine yer verdi. Bu adaptör telefonun 5.000 mAh büyüklüğündeki pilini 36 dakikada dolduruyor. Söz konusu Xiaomi12 Ultra olduğunda ise kablolu hızlı şarj desteği 100 watt’a yükseltilecek. Bu durumda telefonun pili 20 dakika seviyelerinde tam dolum kapasitene ulaşacak.

Son olarak ise ön kamera hakkında bilgi aktaralım. Xiaomi 12’de ekran altı kamera teknolojisinin yer alacağı neredeyse kesinlik kazanmış durumda. Bu durumda Xiaomi12 Ultra’nın da aynı ekran altı ön kameraya sahip olacağını söyleyebiliriz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu