Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung Dönebilir Kamera Patenti Aldı! Yanarlı Dönerli Telefonlar Geliyor!

Akıllı telefonlarda büyüyen ekranlar kameralara yer bırakmadı. Şimdiyse Samsung dönebilir kamera patenti aldı.

Akıllı telefon dünyasının önde gelen markalarından olan Samsung dönebilir kamera patent ile karşımızda. Tam ekran tasarıma sahip modeller günümüzde iyice yayınlaşmışken farklı çalışmalarda karşımıza çıkmaya devam ediyor.

Bu doğrultuda gözümüz ekrandaki çentiklere iyice alışmışken bu durumdan rahatsız olan simetri hastaları içinse gizlenebilir ön kameralar üretilmişti. Pop up kamera sistemleri sayesinde ihtiyacınız olmadığın kasaya gizlenen ön kamera, son zamanlarda popülerliğini bir nebze de olsa kaybetti. Ancak Samsung bu durumu değiştirmek istiyor.

Geçtiğimiz dönemde Galaxy A80 modeliyle dönebilen bir kamera sistemini kullanıcılarla buluşturan Samsung, maalesef istediğine ulaşamadı. Telefonun arka kamerası yukarı doğru açılan mekanizma sayesinde 180 derece dönerek aynı zamanda ön kamera olarak kullanılabiliyordu.

Ocak 2021’de Dünya Fikri Mülkiye Ofisi (WIPO) tarafından onaylanan patent ise Samsung’un pes etmediğini gösteriyor. İlk modelde yatay olarak kullanılan kameranın bu defa dikey olarak yukarı çıktığı ve 180 derece döndüğü patent görsellerinden anlaşılıyor.

Ancak bu patentin gerçek hayatta herhangi bir modelde kullanılıp kullanılmayacağı ise büyük bir belirsizlik. Zira bahse konu sistem, hem yukarı çıkmak için hem de 180 derece dönmek için beraberinde çok fazla mekanik aksam getiriyor. Buda hem daha yüksek maliyet hem daha çok sorun hem de düşük tamir edilebilirlik demek oluyor.

Bakalım ilerde Samsung Galaxy A80 modelinin yanar dönerli bir devam modelini görebilecek miyiz?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu