Akıllı TelefonGenelMobirollerSamsung

Galaxy Z Fold 3 İşkence Testinden Sağ Çıkmayı Başardı

Galaxy Z Fold 3 JerryRigEverything YouTube kanalının son konuğu oldu. Katlanabilir telefon beklendiği gibi sıkı testlerden geçirildi.

Samsung Galaxy Z Fold 3, markanın üçüncü nesil katlanabilir telefonu olarak geçtiğimiz günlerde tanıtıldı. Samsung, daha güçlü bir alüminyum çerçeve, IPX8 su geçirmezlik derecesi, Gorilla Glass Victus ve son nesilden %80 daha dayanıklı olduğunu iddia ettiği bir ekran ile cihazın yapı kalitesinde önemli iyileştirmeler yaptı. Peki tüm bu gelişmeler telefonun dayanıklılığına nasıl yansıdı. Bunun için Galaxy Z Fold 3 JerryRigEverything (Zack Nelson) YouTube kanalının sıra dışı dayanıklılık testlerine göz atalım.

11 dakikadan fazla süren videosunun sonunda Galaxy Z Fold 3’ün tüm testlerden alnının akıyla çıktığı görülüyor. Bu da yapım kalitesinde gerçekten de önemli gelişmelerin sağlandığı anlamına geliyor.

Galaxy Z Fold 3’ün Gorilla Glass Victus tarafından korunan kapak ekranı ve arka paneli, Mohs sertlik ölçeğinde 6. seviyede çiziliyor. Ancak, şimdi bir ekran altı kameraya ev sahipliği yapan iç ekran, hala çok yumuşak ve 2 seviyesinden itibaren çizilmeye başlıyor. Neyse ki kalem ile yazı yazıldığında ekranda herhangi bir kalıcı iz kalması mümkün görünmüyor.

Galaxy Z Fold3, IPX8 derecesine sahip. Yani suya daldırıldığında hayatta kalsa da toz geçirmez bir yapıda değil. Bunun nasıl mümkün olduğunu merak ediyorsanız, Samsung telefonun iç soketlerine kauçuk conta kullanımından ziyade suyu dışarıda tutan oleofobik bir kaplama tercih ediyor. Zack, telefonu toz testinden geçiriyor ve Galaxy Z Fold3 menteşelere toz girmemesi konusunda iyi bir iş çıkarıyor.

Samsung Galaxy Z Fold3’ün öncül modeli olan Galaxy Z Fold2 ile kıyaslandığında bükme testinde iyi bir sonuca imza atıyor. Telefon hem katlandığında hem iç ekran açıkken bükme testinden sağlam çıkıyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu