Güncel Teknoloji HaberleriOtomobilTeknoloji

Elon Musk ve Tesla Batıyor mu?

Yeni neslin en önemli teknoloji figürü sanırız Elon Musk. Steve Jobs hayatta olsaydı Elon Musk bugüne kadar Mars’a ayak basardı diye düşünüyoruz ama ortaya çıkan bazı raporlar ve bilgiler Elon Musk’ın otomobil şirketi Tesla’nın birkaç ay içinde iflasın eşiğine gelebileceğini gösteriyor. Elon Musk ve Tesla isimleri birbiri ile özdeşleşse de şirketin büyük yatırımcıları olduğunu belirtmek gerekiyor. Aynen Apple’ın Steve Jobs’ı kovması gibi bir durum yaşanır ve Elon Musk Tesla‘dan ayrılmak zorunda bırakılır mı bunu zaman gösterecek ama ortaya çıkan rakamlar inanılır gibi değil.

Elon Musk ve Tesla Neden Batıyor?

Aslında bu sorunun cevabı çok basit. Zira ortadaki rakamlar çok net. Hemen anlatalım. Tesla, Model 3 üretimine bir türlü başlayamadı ve bu da sonun başlangıcı oldu. Tesla Model 3 ilk olarak 1 Nisan 2016’da genel hatları ile tanıtılmış ve bulunduğunuz ülkeye göre 1000$/1000€ depozito ile ön siparişe açılmıştı. İlk ayda 400 bin adet sipariş alan araç haberin hazırlandığı gün itibariyle henüz sadece 360 adet üretimde kalmıştı.

Tesla ve Elon Musk geçtiğimiz yıl sonu itibariyle Model 3’ten 20 bin adet üretme ve piyasaya sürme sözü vermişken ortadaki 360 rakamı şirketin 2,2 milyar dolarlık bir zarar etmesini sağladı. Bu zarar ise kazanılamamış bir para olarak görünen zarar. Fiziki bir zarar olmasa da yatırımcıların keyfini kaçırıp tüketicilerin inancını kıran bu durum karşısında Elon Musk, panik yok ayda 3000 – 5000 adet üretim yapmaya başlıyoruz açıklamasında bulunmuştu ama henüz ortada halen böyle bir durum görünmüyor.

İnsanlardan ön ödeme alan ve araba üretemeyen Elon Musk ise bize Jet Fadıl ve Çiftlik Bank Tosun‘unu hatırlatıyor. Umarız Elon Musk tası tarağı toplayıp Mars’a gitmez…

https://www.teknoburada.net/galeriler/elon-musk-kimdir-neler-yapti/

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu